Türkiye’nin uluslararası nitelikteki ilk fuar organizasyonu İzmir Enternasyonal Fuarı(İEF) 84. yılında kapılarını ‘eğitim’ temasıyla açacak. İEF’de bu yıl ‘Onur Konuğu İl’ Eskişehir olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından gerçekleştirilen İEF, 28 Ağustos – 6 Eylül 2015 tarihleri arasında Kültürpark’ta düzenlenecek. Her yıl farklı bir tema çerçevesinde düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yılki teması ‘eğitim’ olacak. Şehirleşme açısından örnek olan, eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle eğitimin Türkiye’nin dört bir yanına yayılmasına vesile olan Eskişehir de tema doğrultusunda 'Onur Konuğu İl' olarak belirlendi. Eskişehir, eğitimin yanı sıra tarihi geçmişi, yöresel kültürü, yemekleri, el sanatları, sanayisi, ticareti, örf ve adetlerini tanıtma ve sergileme imkanını İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bulacak.
Öte yandan tema kapsamında fuarda yer alacak eğitim kurumları ve ilgili sektör temsilcileri fuar ziyaretçileriyle buluşacak.

Dünyanın sayılı genel ticaret fuarlarından biri olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın köklü fuarcılık geçmişi, ağaç konseptiyle vurgulanacak. Eğitim teması ise 84 yıllık fuar ağacına anlam katacak. İEF’nin logosu olan dünyanın çarkları ağaç konseptiyle buluşurken; ağacı oluşturan çarkların içindeki figürler de 'eğitim' simgeleriyle hazırlandı. Ağaç üzerindeki renkler ise fuarın uluslararası yönünü ifade ediyor.

Bir genel ticaret fuarı niteliği taşıyan ve Türkiye’nin ilk fuar organizasyonu olan İzmir Enternasyonal Fuarı’na her yıl yaklaşık 20 farklı ürün grubunda, yerli yabancı bini aşkın firma, 60’tan fazla ülke katılıyor. İzmir Enternasyonal Fuarı, T.C. Ekonomi Bakanlığı himayesinde düzenleniyor.