Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrasında damarları ezilen ve sol ayak bileği kırılan Nadire Arslan'ın(87), "Yoğun bakımda yerimiz yok" denilerek Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde ameliyata kabul edilmediği iddia edildi. Hastanın, yakınları tarafından Alanya Devlet Hastanesine götürülerek ameliyat ettirildiği öğrenildi. Hasta yakınları, Sağlık Bakanlığına Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ve 112 Acil Servisten şikayetçiyi olduklarını, soruşturma açılarak sorumlular hakkında cezai işlem yapılmasını talep ettiklerini söyledi.

Nadire Arslan, 24 Şubat 2015 tarihinde Dinar’da trafik kazası geçirdi. Dinar Devlet Hastanesi Ortopedi servisine kaldırılan Arslan’ın sol ayak bileğinde kırık ve damarlarda ezilme olduğu teşhisi konuldu. İddiaya göre, doktorlar, 'hastanede damar cerrahı ve plastik cerrahi bulunmadığı için Afyonkarahisar’a sevk edilmesi gerektiğini' söyledi. Ancak hasta yakınları ve doktorların ısrarlarına rağmen Afyonkarahisar Devlet Hastanesi hastayı kabul etmedi.

'YOĞUN BAKIMDA YERİMİZ YOK CEVABI VERİLDİ'

Dinar Devlet Hastanesi Başhekim Dr. Bora Büyükvanlı, hastayı tedaviye aldıklarını, hatta kendisinin de bizzat ilgilendiğini söyledi. Büyükvanlı, "İlk başta burada yapabilir mi diye aldık, yatırdık. Sonrasında farklı gelişmeler ortaya çıktı. Kalp damar ve plastik cerrahinin olması gerekiyordu. Teferruatlı bir ameliyat gerektiği için Afyonkarahisar Devlet Hastanesine gönderilmesi gerektiğine karar verdik. Biz Afyonkarahisar 112 Acil Servisi aradık. Ancak bize 'yoğun bakımda yer olmadığından kabul edilemeyeceği' bildirildi. Yani bu tür hastaların önce yerini ayarlayıp, sonra göndermek gerekiyor." dedi.

'HASTAMIZ YOĞUN BAKIMLIK DEĞİL, HİÇBİR GEREKÇE SÖYLENMEDİ'

Ramazan Arslan, Dinar Devlet Hastanesi doktorların bütün uğraşlarına rağmen Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin annesini kabul etmediğini söyledi. Arslan, kendilerine hiçbir gerekçe gösterilmediğini öne sürerek, bunun üzerine hastayı kendi istekleriyle hastaneden alıp Alanya Devlet Hastanesine götürerek ameliyat ettirdiklerini anlattı.

Annesinin yoğun bakım gerektirmeyen bir ameliyattan sonra sağlığının gayet iyi olduğunu belirten Arslan, "Ben yüzde yüz görme engelli vatandaşım. Kendi ilimizde hastamızı kabul ettiremedik. Engelli bir vatandaş olarak Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde kötü muamele ile karşılaştım. Bana hiçbir gerekçe sunulmadı, buna doktorlarımız da şahittir. Eğer annemin yoğun bakımlık bir durumu olsa niçin hastanede bir kaç gün tedavide tutulsun. Sağlık Bakanlığına Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ve 112 Acil Servisten şikayetçiyi oldum. Soruşturma açılarak sorumlular hakkında cezai işlem yapılmasını talep ettim." diye konuştu.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi yöneticisi Dr. Erkan Aslan ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "O gün aradıklarında yoğun bakım ünitemiz dolu imiş. Ortopedi uzmanlarımız, operasyon yapmaları halinde oluşabilecek riskleri göz önünde bulundurarak hastayı kabul etmek istememişler." dedi.