Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin dinozor, oyuncak, güvenlik ve otomasyon sistemleri ile yapımına 1 milyar TL'den fazla para harcadığı Ankapark'ın minyatür ‘tanıtım merkezi' için de 155 bin lira harcandığı ortaya çıktı. Hükümet yanlısı basın mensuplarının davet edilmesiyle 9 Mayıs'ta görkemli bir törenle açılışı yapılan tanıtım merkezi için ihale tarihi ise 15 Mayıs 2015 olması dikkat çekti.

9 Mayıs 2015 tarihinde Akköprü metro durağının yanında Ankapark tanıtım merkezinin açılışı gerçekleşti. Ankapark'ta bulunan robot, dinozor, oyuncak gibi malzemeler de buraya yerleştirildi. Açılışı şaşaalı bir şekilde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından yapılan tanıtım merkezi, toplamda 1600 metrekare alan üzerine kuruldu. Üç ay boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebilen bu tanıtım merkezinin ne kadar mal olduğu ise belediye tarafından açıklanmadı.

ÖNCE TANITIM MERKEZİ KURULMUŞ, SONRA İHALE YAPILMIŞ

Ortaya çıkan Kamu İhale Kurumu (KİK) belgesine göre, bu ‘mini Ankapark' için belediye bütçesinden 155 bin lira para harcanmış. 15 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşen ihaleye iki firma teklif verdi. 155 bin lira ile en düşük teklifi veren Neon Led Ayd. Dek. ve Yapı Mal. İnş. Pazsan. Tic. İh. Ltd. Şti kazandı. 18 Mayıs'ta firma ile yapılan sözleşme sonrası, oyuncaklar Ankapark'tan alınarak tanıtım merkezine taşındı. İhale belgesine göre dikkat çekici bir ayrıntı da ortaya çıkıyor. 9 Mayıs'ta açılışı iktidar yanlısı basın mensuplarının özel davet edilmesiyle yapılan tanıtım merkezinin ihalesi ise 15 Mayıs'ta yapılmış. Bu da akıllara ‘ihalenin kime verileceği belli miydi?' sorusunu getirdi.

ÖZTÜRK: ANKAPARK DEĞİL, İSRAF PARK

Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Vedat Öztürk bir sosyal paylaşım sitesindeki hesabından Ankapark'la ilgili sert eleştirilerde bulundu. “Ankara da herkesin gözü önünde milletin malı israf ediliyor.” diyen Öztürk, Ankapark'ta iki kez çelik konstrüksiyon yapıldığını belirterek, 'israf' vurgusu yaptı.

Öztürk, şunları yazdı: “Ankapark denilen yere önce oval çelik konstrüksiyondan yapılar yapıldı. Yapılar bittikten sonra baktılar ki hem yalıtım hem de estetik açıdan sıkıntı var, güzel görünmüyor. Yeniden mevcut yapının konstrüksiyonlarının iki katı civarında bir malzeme ile bu binalara kaplamaya yapılmaya başlandı. Çok israf, el insaf. Bu başta düşünülmüş olsa idi 3'te 1 maliyete ve daha kısa zamanda yapılabilirdi. Ya da acaba kimler Ankaralının vergileri üzerinden zengin edilmek isteniyor? 12 yıllık çelik konstrüksiyon mühendisi olarak çok zoruma gidiyor.”