Kayseri’de 9 yıl sonra aydınlatılan cinayet olayıyla ilgili karar duruşması yapıldı. Tutuklu olarak yargılanan Metin Karaman (44), eşini ‘Canavarca hisle eziyet çektirerek öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Melikgazi ilçesi Yılanlıdağ civarında meydana gelen olayda Metin Karaman'ın, fuhuş yapmaya zorladığı eşi Huriye Arısoy Karaman’ı, arkadaşıyla birlikte bıçaklayarak kuyuya attığı iddia edildi. 2 ay sonra kuyudan gelen koku üzerine yapılan araştırmada genç kadının cesedine ulaşıldı ancak kimlik tespiti yapılamadı. Olaydan 9 yıl sonra kayıp kimlikler üzerinden ve yapılan DNA testleri sonucu kadının Huriye Arısoy Karaman olduğu tespit edildi. Yapılan araştırma neticesinde başka suçtan cezaevinde bulunan genç kadının eşi Metin Karaman ve arkadaşı Hakan Deli sorgulandı. Deli’nin itirafı sonucu cinayet davası açıldı.

Bugün Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşması yapıldı. Duruşmada, Amasya Kapalı Cezaevi’nde bulunan Metin Karaman, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Kayseri Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Hakan Deli ve tutuksuz sanıklar Mehmet Erzurumlu, Ömer Gözdegül hazır bulundu. Son sözü sorulan Metin Karaman, “Benim herhangi bir suç ile alakam yok. Beraatımı istiyorum” savunmasını yaptı. Diğer tutuklu sanık Hakan Deli de, “Bütün bildiklerimi anlattım. Benim cinayetle bir ilgim yok. Beratımı istiyorum.” dedi.

Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, tutuklu sanık Metin Karaman’ı, ‘Canavarca hislerle eziyet çektirerek adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Hakan Deli’yi de, ‘adam öldürmeye yardım’ suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. ‘Fuhşa teşvik’ suçundan yargılanan tutuksuz sanıklar hakkında ise, zaman aşımından beraat kararı çıktı.