90 yaşındaki Hüseyin Kovalı, dinç görünmesini sigarasız, alkolsüz ve stressiz bir hayat sürmesine borçlu olduğunu söylüyor. Hüseyin Dede, İbradı'da az sayıda hayatta olan akranlarının evden zor çıkarken kendisinin günlük 2 kilometre yürüyüş yaptığını belirtiyor.

Antalya'nın İbradı ilçesinde yaşayan ve Konya Et ve Balık Kurumu'ndan yıllar önce emekli olan 90 yaşındaki Hüseyin Kovalı, dinç görünümlü ve sağlıklı olmasını ağzına tütün ve tütün mamülleri, alkollü içecek almama ile stresten uzak kalma olduğunu söyledi. Hiç bir sağlık sorununun olmadığını anlatan Kovalı, şunları kaydetti: "90 yıl süresince hep üzüntülü durumdan ve sağlığa zararlı alışkanlıklardan uzak durdum. Rahmetli babam hep insanı hep üzüntü kahır ihtiyarlatır derdi. Bu dünya geldiğimize iman ettiğimiz gibi bir gün göçüp gideceğimize de iman edersek üzüntü hayatımız olmaz. Dünya fani. Hepimiz bu imtihan dünyasından göçeceğiz. Onun için yakın akrabalarım vefat ettiği zaman bir insan olarak kısmen üzüldüm ama;hiç bir zaman neden böyle diye kahrederek kendimi üzüntüye gark etmedim. 90 yıllık hayatım süresince 2 defa evlilik yaptım. Hayat arkadaşlarımın mekanı cennet olsun. Sağlıklı hayat sürmek istiyorsak üzüntüden ve vücudumuza zarar veren kötü alışkanlıklardan uzak duralım."

Kovalı Dede, 90 yıl süresince her zaman düzenli olarak 3 öğün yemek yemesine dikkat ettiğini, her zaman sofradan karnı doymadan kalkmayı alışkanlık hale getirdiğini kaydetti. 75 yıldır güneş doğmadan güne başladığını vurgulayan Kovalı, 3 çocuğunun olduğunu kimseye muhtaç olmadan yaşadığını sözlerine ekledi.