ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin Paris Caddesi'ndeki ziyaretçi ve vize işlemleri için gelenlerin giriş yaptığı 2 No'lu kapısında, öğle saatlerinde bir kişi üzerindeki bombayı patlattı.

Patlamanın ardından Paris Caddesi'nin bir bölümü trafiğe kapatıldı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Patlamada 2 kişi öldü

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Ankara Valisi Alaaddin Yükksel, üzerindeki bombayı patlatan saldırganla birlikte 1 kişinin öldüğünü açıkladı.

Vali Yüksel, patlamanın ABD Büyükelçiliği'nin kendi alanı içerisinde gerçekleştiğini söyledi.

Büyükelçilikten açıklama

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "ABD Büyükelçiliği'nde bir patlama meydana gelmiştir. Gerekli önlemler alınmıştır. Türk emniyet yetkililerine hızlı müdahalesinden dolayı teşekkür ederiz. Daha fazla bilgimiz olduğunda sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz" denildi.

Yaralı kadın tedavi altına alındı

Patlamada yaralanan ve Numune Hastanesine kaldırılan 30-35 yaşlarındaki kadının tedavisinin sürdüğü bildirildi. Kimliği henüz belirlenemeyen kadının hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Uzmanlar olay yerinde

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, patlamanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Bomba uzmanı ekiplerinin, olay yerindeki incelemesi sürüyor.

Polis helikopteri, olay bölgesinde uçuş yaparken, geniş güvenlik önlemleri alındı.

Türk Kızılayı'ndan 10 afet uzmanı da bölgeye geldi.

Başbakan Erdoğan: Henüz yeterli bilgim yok

Cuma namazını Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camisi'nde kılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, basın mensuplarının, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde meydana gelen patlamaya ilişkin sorularına karşılık, henüz yeterli bilgisi olmadığını, bilgi alacağını söyledi.

Davutoğlu, Ricciardone ile görüştü

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, büyükelçilik girişinde meydana gelen ve iki kişinin ölümüne neden olan patlamanın ardından Büyükelçi Ricciardone'yi arayarak, olayla ilgili üzüntülerini iletti.

Türk yetkililere minnettarız

ABD Büyükelçiliği'nin kapısı önünde gazetecilere açıklamada bulunan Ricciardone, acil bir şekilde gelişmelere cevap verdikleri için Türk yetkililere minnettar olduklarını belirterek, "Terörizme karşı beraber savaşmaya devam edeceğiz. Bugünkü olay, her iki ülkenin de terörizmden zarar gördüğünü açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu tür eylemler, sorun çözülene kadar bizim kararlılığımızı artırır ve işbirliğimizi daha da ilerletmemizi sağlar" dedi.

Diğer büyükelçiliklerdeki önlemler artırıldı

Patlamanın meydana geldiği Paris Caddesi'nin Çankaya yönündeki girişi demir kalkan bariyerle araç trafiğine kapatıldı.

Polis ekipleri, araçları diğer cadde ve sokaklara yönlendirirken, cadde üzerinde bulunan Almanya ve Fransa büyükelçiliklerinde de güvenlik önlemlerinin artırıldığı görüldü.