Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçisi John R. Bass, "ABD, 25. Dönem Parlamentosu'nun eski ve yeni olmak üzere tüm üyeleriyle çalışmayı sabırsızlıkla beklemektedir. ABD ve Türkiye'nin yan yana durması daha önce hiç bu kadar önemli olmamıştı" dedi.

ABD Büyükelçisi Bass, İzmir'de Ege Serbest Bölgesi'nde (ESBAŞ) düzenlenen ABD'nin 239. Bağımsızlık Günü resepsiyonuna katıldı.

Bass, resepsiyona katılanları eşi Holley Holzer Bass ile birlikte karşıladı. Resepsiyonda konuşan ABD Ankara Büyükelçisi John R. Bass, 7 Haziran'da yapılan genel seçimleri hatırlatarak, "Burada ilk bağımsızlık gününde güzel İzmir'de olmaktan çok mutluyum. 4 Temmuz günü Amerikalılar olarak özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı kutlar, özgürlüğe bağlılığımızı yineleriz. 7 Haziran günü Türk vatandaşları demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne olan bağlılıklarını göstermiştir. ABD, 25. Dönem Parlamentosu'nun eski ve yeni olmak üzere tüm üyeleriyle çalışmayı sabırsızlıkla beklemektedir." şeklinde konuştu.

'ZORLU ZAMANLARDA YAŞIYORUZ'

Zorlu zamanlarda yaşadıklarını belirten John R. Bass, "ABD ve Türkiye gibi yakın müttefiklerin yan yana durması daha önce hiç bu kadar önemli olmamıştı. Bu akşam dostluğumuzu, demokrasi ve özgürlük değerlerine olan bağlılığımızı, temel alan stratejik ortaklığımızı kutlamaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

ATATÜRK'ÜN MEKTUBU

Mustafa Kemal Atatürk'ün, ABD eski başkanlarından Roosevelt'e yazdığı mektubu hatırlatan Büyükelçi Bass, "Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkan Roosevelt için kaleme aldığı mektupta söylediği gibi, 'Bizim iki hedefimiz; umumi sulh, insanlığın saadetinin istihdaf eden aynı ideali gütmektedir.' Türkiye'de, ESBAŞ'da bu ortaklığın güçlü ve hayati bir parçasını daha görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Resepsiyona siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları, iş dünyası temsilcileri ve silahlı kuvvetler mensupları da katıldı.

Polisin sıkı güvenlik tedbirleri aldığı resepsiyon müzikle devam etti.