Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen ABD Ankara Büyükelçisi John R. Bass ile ABD Adana Başkonsolosu John Espinoza, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’u ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gülatan Kışanak ve Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "ABD Ankara Büyükelçisi Sayın John R. Bass Diyarbakır gezisi kapsamında Valiliğimizi de ziyaret ettiler. Ben bu ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Diyarbakır’la ilgili yapacakları temasların daha sağlıklı yürütülmesine valiliğimizi ziyareti de katkı sağlayacaktır." dedi.

Diyarbakır’daki sıcak karşılamadan dolayı teşekkürlerini ileten Büyükelçi Bass ise "Bu benim Diyarbakır’a yapmış olduğum ilk ziyaret ama son ziyaretim olmayacak. Diyarbakır’da son zamanlarda gerçekleştirilen çalışmalardan memnuniyet duydum. Özellikle turizm anlamında yapılacak olan çalışmalar da ayrıca memnuniyet verici. Bu çalışmaların şehri güzel noktalara taşıyacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

ABD heyeti, daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’yı makamında ziyaret etti.