Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Teksas Eyaleti Houstun şehrinde bu yıl 8'incisi düzenlenen I-SWEEEP (International Sustainable Word Energy Engineering Environment Project Olympiad) Uluslararası Sürdürülebilir Dünya (Enerji, Mühendislik ve Çevre) Proje yarışmasında dünya 2'ncisi olan Özel Alparslan Fen Lisesi öğrencileri Ahmet Batuhan Bayraktar, Nurettin Çebi ve danışman öğretmenleri Sadık Yücel Trabzon’a dönüşlerinde havaalanında coşkulu bir şekilde karşılandı.

Karşılama töreninde okul idareci, öğretmen, öğrenci ve öğrenci velilerin dışında çok sayıda vatandaş da bulundu. Bilim alanında Trabzon'a çok önemli başarı kazandıran öğrenciler, çiçek ve madalyalarla karşılanırken, çok sayıda aracın oluşturduğu konvoyla şehir turu attı.

Okulda hazırlanan kokteyl programında öğrenciler ve danışman öğretmenleri yarışma hatıralarını, yaşadıkları heyecanları ve madalya aldıklarında duygularını katılımcılarla paylaştı. Proje Danışmanı Sadık Yücel, yaptığı açıklamada, "Bu yıl I-SWEEEP uluslararası proje yarışmasına 67 ülkeden, 4 bin proje başvurdu. Bu projelerden 427 tanesi finalde sergilenmeye hak kazandı. Çevre alanında yarışan öğrencilerimiz Ahmet Batuhan Bayraktar, Nurettin Çebi, gümüş madalya kazandı. Bu alanda Türkiye’den katılan projeler içinde en iyi dereceyi bizim öğrencilerimiz elde etti." dedi.

Yücel, elde ettikleri derece ile Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiklerini, sporla başarı elde eden Trabzon şehrine de bilim alanında önemli bir başarıyı kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.