Türkiye’nin Suriye ile savaşa girme iddialarını protesto eden Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ankara Büyükelçiliği'ne yürüdü.

Kızılay Güvenpark’ta bir araya gelen TGB üyeleri, ‘Seni o koridordan da dökeriz denize, ABD-İsrail koridoruna geçit yok’ pankartı açtı. Kortej oluşturan grup ‘Kahrolsun Amerika emperyalizmi’ sloganları eşliğinde ABD elçiliğine yürüdü. Eylem nedeniyle elçilik önünde Çevik Kuvvet ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Elçilik karşısında toplanan grup yol üzerine spreyle, ‘Türkiye’yi böldürtmeyeceğiz’ yazdı.

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, ABD’nin Irak’ta Afganistan’da, Libya’da Suriye’de milyonlarca kişinin kanının dökülmesinden sorumlu olduğunu söyledi. Cengiz, “ABD’ye buradan şu mesajı iletiyoruz, “elçilik binası önüne de yazdık. Türkiye’yi böldürtmeyeceğiz. Bizim sınırlarımızı ve kendi sınırlarınızı da zorlamaya kalkmayın, Irak ve Afganistan’ı işgal ederek böldünüz, Suriye’yi Libya’yı güttüğünüz terör örgütleriyle parçalamak peşindesiniz. Vatanımızı, Türkiye’yi bir iç savaş tezgâhıyla bölmek için kurgular planlar yapıyorsunuz. Sizi uyarıyoruz. Bizim sınırlarımızı zorluyorsunuz.” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından eylemlerini bitiren grup, buradan ayrıldı.