Beyoğlu’nda eylem yapan Venezuela Dayanışma Komitesi, ABD’nin Venezuela’yı ulusal tehdit ilan eden kararnameyi çıkartmasını protesto etti. Basın açıklamasında Obama’dan kararnameyi bir an önce geri çekmesi istendi.

Venezuela Dayanışma Komitesi üyeleri saat 18.00 sıralarında Taksim Tünel Meydanı’nda toplandı. ‘Venezuela tehdit değil, umuttur’ ve ‘Obama Venezuela’dan elini çek’ yazılı pankart açan grup, ‘Bolivarcı devrim kazanacak’, ‘Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak’ ve ‘Komutan Chavez yaşıyor, mücadele sürüyor’ şeklinde slogan attı.

Ellerinde Chavez fotoğrafları taşıyan grup, Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüdü. Grup adına açıklamayı okuyan Gülşah Gülen, ABD’nin Venezuelay’yı ulusal tehdit olarak ilan etmesini eleştirerek emperyalist güçlerin çıkarları doğrultusunda saldırılarını sürdürdüğünü savundu. Gülen, 9 Mart’ta ABD Başkanı Barack Obama tarafından ‘Venezuela’nın ulusal tehdit ilanı’ başlığıyla çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile Venezuela’nın ‘ulusal güvenliğe sıra dışı ve olağanüstü tehdit’ olarak ilan edildiğini belirtti. Gülen, bu kararname ile her bir Venezuelalının kendi kaderini tayin etme hakkının ve özgürlüğünün yok sayıldığını öne sürdü. ABD’nin bu kararname ile Venezuela’ya müdahale girişimlerini fiilli olarak dış politika çerçevesinde uygulayabilme hesapları yaptığını iddia eden Gülen, kararnamenin Venezuela’ya ve tüm Latin Amerika’ya saldırılarının meşrulaştırma zemini hazırladığını ifade etti. Gülen açıklamasını Obama’ya kararnameyi geri çekme çağrısında bulunarak sonlandırdı.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.