Kanaltürk ve Bugün TV'ye yapılan baskınla ilgili Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici, “Devletimize biz saygılıyız. Kanunlara saygılıyız. İtirazımız hukuksuzluğadır, zulmedir.” ifadelerini kullandı. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise, “Ey savcı araştırma ve arama yaptınız. Bir tane çakı bulamadılar. Siz çakı bulamadığınız şirketlere silahlı terör örgütü muamelesi yapıyorsunuz.” dedi.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici baskına uğrayan Kanaltürk ve Bugün Televizyonu’nu ziyaret etti. Ziyaret sonrası Tanal ve Bilici basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yaşananları demokrasiye, sermayeye ve teşebbüs hürriyetine açıkça bir darbe olarak gördüğünü dile getiren Bilici, “Özgür medyanın susturulması milletin, muhalefetin ve halkın susturulmasıdır.” diye konuştu.

"Yapılan hukuksuzluk sonrası dün burada çok güzel bir tablo vardı.” diyen Bilici, “Belki mecliste bir araya gelemeyen siyasi parti temsilcileri CHP, MHP, Saadet, HDP ve Büyük Birlik’in temsilcileri buradaydı. Bütün Basın Konseyi buradaydı. Cumhuriyet, Ortadoğu ve Zaman gazetesi buradaydı. Dün AK Parti milletvekili ve cumhurbaşkanının eski metin yazarı ‘Sıra Sözcü ve Cumhuriyet’e de gelecek.’ demişti. Eğer biz demokratsak, ülkemizin Libya ve Kuzey Kore olmasını istemiyorsak, fırıncılara, berberlere ve muhtarlara da sesleniyorum. Bunun bir kişinin mücadelesi olmadığını, Akın İpek’in, Ahmet Hakan’ın ve Abdülhamit Bilici’nin mücadelesi olmadığını lütfen anlayın.” ifadelerini kullandı.

“Provakasyonlara izin vermeyelim.” diyen Bilici şöyle devam etti: “Devletimize biz saygılıyız. Kanunlara saygılıyız. İtirazımız hukuksuzluğadır, zulmedir. Duruşumuzu asla bozmayacağız.”

CHP milletvekili Mahmut Tanal ise şöyle konuştu: “Bu kararda 22 şirketle ilgili kayyum kararı verilmiştir. İlk hedef basın ve televizyon olmuştur. Hedef basını susturmaktır. Halkın bilgilenmesini engellemektir. Demokrasiyi susturmaktır. Bu sadece Akın ipek’e değil, herkese bir tehdittir. Bu kararı verenler yargının önünde mutlaka hesap vereceklerdir.” şeklinde konuştu.

'AKP'NİN BELEDİYE MECLİS ÜYESİ KAYYUM OLARAK ATANMIŞTIR'

“Emniyet mensuplarından ricam gidin canlı bombaları yakalayın.” diyen Tanal, “Vatandaşları bilgilendirme görevi yürütenlerin görevini engellemeyin. Kayyumlar bağımsız ve tarafsız değildir. AKP’nin belediye meclis üyesi burada kayyum atanmıştır. AKP milletvekilinin danışmanı buraya kayyum atanmıştır. Bunların hesabı hukuk tarafından sorulacaktır. Ey savcı! Araştırma ve arama yaptınız. Bir tane çakı bile bulamadılar. Siz çakı bulamadığınız şirketlere silahlı terör örgütü muamelesi yapıyorsunuz. Silahlı terör örgütü mü arıyorsunuz? Buyrun size IŞİD, buyrun size PKK. Bu olayın takipçisi olacağız.” diye konuştu.