Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici, kayyum atanan İpek Medya Grubu'na destek ziyaretinde bulundu. Eski bagajları çok kurcalamadan, asgari demokratik standartlarda buluşmalıyız diyen Bilici, “Karamsar kimse olmasın. Demokrasiyi öğreniyoruz. Türkiye demokrasiden geriye dönmeyecek.” dedi.

Bugün gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk TV ile Millet gazetesinin de içinde olduğu Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına tepkiler sürüyor. Abdülhamit Bilici, Bugün ve Kanaltürk TV'yi ziyaret etti.

Milli iradeye rağmen 7 Haziran seçimi sonrası hükümetin kurdurulmadığını söyleyen Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bilici, "Bu topraklarda 200 yıllık bir demokrasi tecrübemiz var. Asla Türkiye demokrasiden dönmeyecek. Sadece bunu yapanlar için büyük bir utanç sayfası açılacak. Bu utançla nasıl yaşayacaklar onu merak ediyorum. Vatandaşlarımızı demokrasiye sahip çıkarak 7 Haziran seçimlerinde sandığa giderek gösterdi. Herkesin bildiği sebepler dolayısıyla maalesef gerçekleşmedi. Milli irade tecelli etti. Ve milli irade bir hükümet kurulmasını istedi. Fakat maalesef yaptırmadılar. Bence şimdi gereksiz bir seçime gidiyoruz. Şuan TBMM çalışmıyor." dedi.

Demokrasiyi öğreniyoruz diyen Bilici, konuşmasının devamında şunları dile getirdi: "Evlerinin önünde gazeteciler dövülüyor. Türkiye’nin dünyadaki itibarı 2014 yılı itibariyle medyası özgür olmayan ligine girmiş durumda. Bunlar bizi ülkemiz adına üzen şeyler. Ancak çok olumlu bir gelişme var. Bir sene önce Zaman gazetesine bir baskın yapıldı. Bugün, CHP'lisi, MHP'lisi, HDP'lisi, sağcısı, solcusu birlikte göz yaşı döküyorlar. Dün gece de ben buradaydım. İnanın o milletvekillerinin fikirleri bize yakın olmasa da desteğe geldiler. Demokrasi konusunda çok ciddi bilinç oluşuyor. Ben teşekkür ediyorum. Önceden herkes kendine demokrattı. Ben bu büyünün kırıldığı önemli günlerden biri olduğunu düşünüyorum. Eski bagajları çok kurcalamadan, asgari demokratik standartlarda buluşmalıyız. Çok umutluyum. Karamsar kimse olmasın. Demokrasiyi öğreniyoruz. Türkiye demokrasiden geriye dönmeyecek."