Medyaya yönelik artan baskı ve saldırılara karşı gazeteciler, Beyoğlu'nda özgürlük için yürüdü. Yürüyüşe katılan Cihan Haber Ajansı (Cihan) Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, medyaya yapılan saldırıların ülkemiz ve demokrasimiz adına utanç verici olduğunu ifade ederek, "Özgür medya susturulamayacak. Türkiye demokrasiden geri dönmeyecek." dedi.

Beyoğlu Tünel Meydanı'nda bir araya gelen farklı görüşlere sahip çok sayıda gazeteciye, Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu, Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Garo Paylan gibi milletvekilleri de destek verdi.

Gazetecilere Özgürlük Platformu dönem başkanlığını yürüten Basın Konseyi'nin öncülüğünde yapılan protesto yürüyüşüne katılan Sedat Ergin, Abdülhamit Bilici, Can Dündar, Pınar Türenç, Murat Yetkin, Oktay Ekşi, Kemal Gülen, Ayşenur Arslan, Soli Özel, Tarık Toros, Bülent Keneş, Osman Kavala, Aslı Aydıntsşbaş, Ceyda Karan, Sevgi Akarçeşme, Vahap Munyar, Bülent Mumay, Melis Alpan gibi çok sayıda gazeteci, basına yönelik sansür ve baskıların ortadan kaldırılmasını istedi.

Medyaya yapılan saldırıları 'Utanç verici' olarak nitelendiren Cihan Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, "Demokrasimize bir kıyım var. Bunun mutlaka önüne geçilmesi lazım. Bugün çok farklı görüşlere sahip gazetecilerin bir araya gelmesi, demokrasi ve özgürlükleri savunma konusunda bir bilinç artışı olduğunu gösteriyor. Özgür medya susturulamayacak. Türkiye asla demokrasiden geri dönmeyecek." ifadelerini kullandı.

GÜRSEL TEKİN: OTORİTER YAPILAR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDEN ÇOK KORKAR

"Bütün otoriter yapıların son yapacağı hamleler bunlardır." diyen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de, "Otoriter yapılar basın ve iletişim özgürlüğünden çok korkarlar. Bu iktidarın sonu demektir. İş bu noktaya kadar gelmişse, magandalarıyla gazetecilere saldırabilecek noktaya geldiyse , işin bitiş noktasıdır." diye konuştu.

SEDAT ERGİN: TÜRKİYEYİ BU HAYDUTLARA BIRAKMAYACAĞIZ

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ise, " Türkiye'yi bu haydutlara, zorbalara, bu kabadayılara bırakmayacağız, Bunu göstermek için geldik. Onlardan korkmuyoruz." şeklinde konuştu.

CAN DÜNDAR: NİHAYET BİR ARADA OLMAYI BAŞARDIK

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar da, "Nihayet bir arada olmayı başardık. Susmama kararlılığı içinde yürüyoruz."