11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma namazı çıkışı yaptığı açıklamada son günlerdeki artan terör olaylarına değindi. Gül, "1990’lı yıllarda yaşananların tekrar yaşanmasının hiçbir faydası ve hiçbir katkısı olmaz. Türkiye’de, 20 yıl önceki denediklerini deniyor duruma düşmesi hiçbir fayda getirmeyecektir." dedi.

Abdullah Gül, Sarıyer’de bulunan Orman İşletme Bölge Müdürlüğü Fatih Camii'nde Cuma namazını kıldı. Namaz çıkışı vatandaşlarla selamlaşan Gül, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.7 Haziran'da en çok oyu alan büyük partilerin bir araya gelerek güçlü bir hükümet kurması gerektiğini söyleyen Gül, "Böyle bir dönemde Türkiye’de çok güçlü bir hükümete ihtiyaç var. Güçlü bir hükümetin kurulmasını tavsiye ettim. Yine bunu tüm samimiyetimle, tecrübelerime dayanarak etrafımızda bu kadar yangın varken, Türkiye’ye karşı bir çok tehditler çıkarken, içeride de bu acılı durumu yaşarken, Türkiye’de güçlü bir hükümet kurmaya ve Türkiye’nin sağlam tutulmasına çok ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bütün Türkiye’nin, bütün partilerinin bir araya gelerek, en çok oy alanların oturup, Almanya’da nasıl oluyor, oturuyorlar büyük partiler konuşuyorlar bir şekilde anlaşıyorlar; Türkiye’de de bu şekilde güçlü bir hükümetin kurulmasının bugünkü ortam için doğru olduğu kanaatindeyim.” şeklinde konuştu.

Son dönemdeki terör olayları ve HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin tartışmalar hakkında da konuşan Gül, şunları söyledi: "Öncelikle bugün yaşadıklarımızdan üzüntü duyuyorum. Şehitlerimizin, asker, sivil hepsinin acısını çok derinden hissediyorum. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine sabır diliyorum. Bu kadar gelen deneyimden, tecrübeden Türkiye’nin bu kadar olup bitenlerden ders aldıktan sonra bugünleri yaşıyor olmasından da çok büyük üzüntü duyuyorum. Bütün arzum herkesin birlik ve dayanışma içerisinde olması. Terörü gerçekten herkesin tel'in etmesi ve kınaması çok önemli. 1990’lı yıllarda yaşananların tekrar yaşanmasının hiçbir faydası ve hiçbir katkısı olmaz. Onun için Türkiye’nin 20 yıl önceki denediklerinin deniyor duruma düşmesi hiçbir fayda getirmeyecektir. Ama teröre karşı çok kararlı durup, çok dayanışma içerisinde olunması gerektiğini düşünüyorum. 1990’lı yıllarda bunlar hep yaşandı, bunların bir faydası olmadı. Terörle mücadele ayrı bir şey ayrıca teröristlere de fırsat vermemek gerekir. Teröristlere hiçbir şekilde fırsat vermemek terörle mücadelenin en önemli unsurlarından birisi.”