11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dağlıca'da PKK tarafından yapılan hain saldırıyı kınadı. Twitter hesabından paylaştığı mesajda Gül, "Bu hain saldırıların tek amacının ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak olduğu açıktır." ifadelerine yer verdi.

Terör örgütü PKK'nın Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde dün yaptığı ve birçok askerin şehit düştüğü saldırıya tepkiler devam ediyor. Hain saldırının ülkenin birliğine yönelik olduğunu belirten Abdullah Gül, "Halkımızı teröre karşı haklı tepkisini ortaya koyarken kardeşliğimize ve birliğimize zarar verecek davranışlardan kaçınmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Gül, Twitter hesabından şu mesajları paylaştı:

"Halkımızı teröre karşı haklı tepkisini ortaya koyarken kardeşliğimize ve birliğimize zarar verecek davranışlardan kaçınmaya davet ediyorum.

Bu hain saldırıların tek amacının ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak olduğu açıktır.

Şehitlerimizin ailelerine, yüce milletimize ve Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyorum.

Dağlıca'daki menfur saldırıda şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Coğrafi açıdan çok zor olan bölgede halkın güvenliğini sağlamak için görev yapan askerlerimize yönelik hain terör saldırısını lanetliyorum.

Cumhurbaşkanlığım sırasında Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nı iki kez ziyaret etmiş ve kahraman Mehmetçiğimizin birer gece misafiri olmuştum."