Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ünlü yazar Yaşar Kemal’in cenaze namazına katıldı. Çok bilinmeyen bir detayı paylaşan Gül, “Yaşar Kemal babamın arkadaşıydı. Telefonla görüşürlerdi. Geçen Kurban Bayramında babama 'çoluk çocuk nasıl?' diye sormuş.” dedi.

Türk edebiyatının temel taşlarından Yazar Yaşar Kemal, son yolculuğuna uğurlandı. Bütün sevenleri Teşvikiye Camii’ne akın etti. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de cenazeye gelenler arasında yer aldı. Usta yazarla ilgili görüşlerini dile getiren Gül, “Türk edebiyatının büyük ismi, büyük ustası, büyük sanatkar, düşünür ve fikir adamı Yaşar Kemal’i kaybetmenin üzüntüsünü millet olarak yaşıyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Başta eşi Ayşe Hanım olmak üzere herkese de başsağlığı diliyorum. 2008’de Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Ödülü’nü kendisine tebliğ etmekten de gurur duyuyorum. Başka bir şey daha var kamuoyu çok bilmez. Yaşar Kemal babamın arkadaşıydı. Bazen telefonla da görüşürlerdi. Keyseri’de beraber çalışmışlar. Hatta geçen Kurban bayramında telefonla görüşmüşler. Çoluk çocuk nasıl diye babama sormuş. Böyle Anadolu’nun bütün değerlerini taşıyan büyük bir yazardı. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum.” diye konuştu.

ORHAN GENCEBAY: YAŞAR KEMAL HAKLININ YANINDAYDI

Ünlü yazar Yaşar Kemal'in Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze törenine katılan sanatçı Orhan Gencebay da, "Mağdurun yanındaydı. Haklının yanındaydı. Doğruyu iyiyi güzeli anlattı. Çok şey öğretti bize. Çok büyük bir insandı. Allah gani gani rahmet eylesin. Hepimize sabır versin!" ifadelerini kullandı.