Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdürrahim Karslı, AKP'nin küresel güçlerin kurduğu bir hıyanet projesi olduğunu söyledi. Karslı, "AKP bir hıyanet projesidir. AKP küresel güçlerin projesidir. Meclisin içindeki diğer partiler de onların destekçisidir." dedi.

Abdürrahim Karslı, hazırlıkları tamamlanan Bayrampaşa Merkez Parti İlçe Binası'nın açılışına katıldı. Açılışa ilçe teşkilat mensupları, STK'lılar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Karslı, açılışın ardından gündeme ilişkin bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı’na tanınan örtülü ödenek ve istihbarat toplama yetkisini sert bir dille eleştiren Karslı, “En tepedeki insanımız sadece bir haber salıyor meclise verin bir kanun teklifi. Ne teklifi o? Cumhurbaşkanına örtülü ödenek ve özel istihbarat toplama yetkisi. Zaten kendisin gayri resmi istihbarat toplayan adamları vardı. Onları resmileştirmesi bin odalı sarayı doldurması lazım. O saraydaki harcamaları karşılamak için denetime tabi olamayan bir ödenek istiyor.” ifadeleri kullandı.

KARSLI: “CUMHURBAŞKANI GÜNLERDİR PARALEL DEVLET DİYE BAĞIRIYOR. NE ESAMESİNİ BULDU, NE ESERİNİ BULDU”

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrası ortaya atılan ‘Paralel Devlet’ iddialarının gerçekle bağdaşmadığını ifade eden Abdurrahim Karslı şunları ifade etti: “Şimdi Cumhurbaşkanı günlerdir ‘Paralel Devlet’ diye bağırıyor. Ne esamesini buldu, ne eserini buldu. Ben hep söyledim. Bir ‘Paralel Devlet’ var. O da PKK ve yandaşlarının kurduğu devlet. Güneydoğu’da devletin yetkisini almış devlet. Paralel Devlet o. Şimdi ikinci bir ‘Paralel Devlet’ çıktı. O da Cumhurbaşkanı ve avanesi. Şimdi memlekette üç tane iktidar var. Bir karikatür Başbakan ve avanesi, iki PKK ve yandaşları, Cumhurbaşkanı ve kendi örgütü. Türkiye Cumhuriyetinin geldiği hal bu.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son günlerde İran’ı eleştirmesine değinen Karslı, “Bir Cumhurbaşkanı yıllar önce MİT'in başındaki adam İran’la ilgili işlerde ismi geçiyor diye çağırılıp karşı çıkıp, 3 yıl sonra bu İran tüm Ortadoğu’yu kontrolü altına alıyor diyorsa. Sizin bunlara söyleyecek hiçbir şeyiniz yok mu?” şeklinde tepki gösterdi.

“AKP BİR HIYANET PROJESİDİR”

AKP'nin bir hıyanet partisi olduğunu dile getiren Karslı, "AKP bir hıyanet projesidir. AKP küresel güçlerin projesidir. Meclisin içindeki diğer partiler de onların destekçisidir. Bu insan çıkıp da ben Büyük Ortadoğu projesin eş başkanıyım demedi mi? Diğer eş balkanı da Biri İspanya diğeri de İsrail. Şimdiki Cumhurbaşkanımız hala Ortadoğu projesini gerçekleştirmeye çalışan bu." ifadelerini kullandı.

Program kurdele kesimi ile son buldu.