Trabzon Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Genel Müdürü Yunus Emre Katrancı, Hopa TSO'yu ziyaret etti.

Katrancı, TSO yönetim kuruluna ABİGEM'in kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi, oda ve borsalara hangi konularda hizmet verdiklerini aktardı. Özellikle kurumsallaşma, pazarlama ve insan kaynakları konularında danışma firma gibi hizmet verdiklerini aktaran Katrancı, 6 yıllık bir geçmişe sahip olduklarını söyledi. Bu sure zarfında 216 eğitim düzenlendiğini, birçok sertifika dağıtıldığını ve 125 yeni iş yerinin açılmasına vesile olduklarını ifade etti. DOKA ve benzeri kalkınma ajanslarına yapılan proje başvurularından yaklaşık 30 milyon hibe alındığını ve 90 proje onayı aldıklarını dile getiren Katrancı, çok başarılı çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Oda olarak gerçekleştirilmesi planlanan birçok proje olduğunu ve bu konularda ABİGEM’den yararlanılacağını ifade etti.

Dijital arşiv oluşturulması, tanıtım videosu hazırlanması ve yurt dışı iş gezileri konularının da masaya yatırıldığı ziyarette, Trabzon ABİGEM ile Hopa TSO arasında daha yakın ilişkilerin geliştirilerek ortak çalışmalara imza atılacağı ifade edildi.