Afyonkarahisar'da yaşayan üç çocuk annesi Emine Karakuyu, uzun süre böbrek rahatsızlıkları çekti. Şikayetlerinin artması üzerine İzmir’e gelen Karakuyu, Özel Şifa Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı ancak böbrek nakledilmesi gerekiyordu. Emine şanslıydı, çünkü kahraman bir kardeşi vardı. 26 yaşındaki Muammer Karaş’ın gönlü, üç çocuk annesi ablasının yıllarca kadavradan çıkacak bir böbrek beklemesine, diyalize girmesine elvermedi. Hemen kararını verdi, "Ablama böbreği ben vereceğim." dedi. Şifa Üniversitesi Hastanesi Böbrek Nakil Merkezi’nde kardeşler, önce Prof. Dr. Mustafa Cirit ve Uzm. Dr. Hafize Kurt tarafından nakil için hazırlandı. Ardından Prof. Dr. Atilla Çökmez, Doç. Dr. Ahmet Nart ve Yrd. Doç. Dr. Seyhan Yalaz’ın başarılı ameliyatıyla nakil yapıldı.

Böbrek nakli gerektiğini söylediklerinde büyük üzüntü yaşadığını belirten Emine Karakuyu, “Böbrek sırası bekleyen 20 binden fazla insan varmış, sıranın bana gelmesi 10 yıl bile sürebilirdi. ‘Böbrek çıkacak mı, çıkmayacak mı? Çıksa bile uyacak mı?’ diye kara kara düşünüyordum. Bu sürede ben ne yapacaktım, çocuklarıma kim bakacaktı? Bu düşüncelerle karamsarlığa kapıldım. Doktorlarım bana, vücut direncim daha fazla bozulmadan nakil yapılmasının önemli olduğunu söyleyince konuyu aileme anlattım. Haberi alınca kardeşim hemen imdadıma yetişti. Muammer’in sayesinde şimdi çocuklarımla mutlu bir geleceğin hayallerini kurabiliyoruz.” diye konuştu.

BABA OLDUĞU GÜN HABER GELDİ

Bir devlet kurumunda işçi olarak çalışan 26 yaşındaki Karaş da bir an bile tereddüt etmediğini belirterek şöyle konuştu: “Gelen haber hepimizi çok üzdü ama çok şükür çaresi vardı. Haberi aldığımda ben de Afyon’da hastanedeydim. Eşim doğum yapmış ve kızım Hiranur’u kucağıma yeni almıştım. Eşimi hastaneden çıkarınca hemen atlayıp İzmir’e geldim. Yapılan testlerde doku uyumu tam çıktı. Doktorlar, ‘Bu kadar uyum, ancak ikiz kardeşlerde olur.’ dediler. Bu çok güzel bir duygu.”

Emine Karakuyu’nun üç çocuğundan en küçüğü olan İlyas ise hastanedeki kontrollerinde bile annesi ve dayısını hiç yalnız bırakmıyor. Şerife, Umut ve İlyas için Muammer artık sadece bir dayı değil, süper kahraman.