Olay, geçen 11 Eylül'de Seyhan İlçesi'nin Yenibaraj Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Erhan Günsel ile ilişki yaşayan A.A. hamile kaldı. Antalya'ya kuzenlerinin yanına giden A.A. burada kürtaj yaptırdı. Durumdan haberdar olan seyyar satıcı Mehmet Atsatan, Erhan Günsel'i telefonla arayarak durumu anlattı. Günsel de Atsatan'a yanına gelip konuşacaklarını söyledi. Bir gün sonra Atsatan'ın tezgahına gelen, burada tartışmaya başladı. İkili arasında küfürlü tartışmanın ardından Atsatan, tezgahın altındaki pompalı tüfekle Günsel'e ateş etti. Sırtından yaralanan Günsel yere düştü.  Atsatan, yaralı haldeki Günsel'in başına tüfeğin dipçiğiyle de vurdu. Suç aleti tüfekle  kaçan Atsatan, polisin kısa süreli takibiyle yakalandı. Günsel kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 
 
'ELİNDEKİ BIÇAKLA HAMLE YAPINCA ATEŞ ETTİM'
 
Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Mehmet Atsatan, ifadesinde Erhan Günsel'i daha önce çalıştığı berbere gelmesinden dolayı tandığını söyleyerek, "Ablam A.A. olaydan 2 ay kadar önce Antalya'ya kuzenim F.Ç.'nin yanına gitti. Olaydan 2 gün önce de kuzenim ağabeyimi arayarak Erhan Günsel'in ablama tecavüz ettiğini, hamile kaldığını ve kürtaj olduğunu söyledi.
 
KÜRTAJ PARASI İSTEDİK
 
Kürtaj parasını istedikleri Günsel'in de küfür ederek telefonu kapattığını anlattı. Bunun üzerine ablamı aradık, ama ulaşamadık. Ablam, konuyu bize anlattığı için kuzenim ile kavga edip evden ayrılmış. Ben Erhan Günsel'i daha önceden tanıdığımdan telefonla aradım. 'Ablama tecavüz etmişsin, senden hamile kalmış. Çocuğu aldırmak için senden para istediğinde de kabul etmemişsin' dedim. O da 'Yayına geleceğim ne konuşacaksan konuşuruz' deyip telefonu kapattı. Bir gün sonra satış yaptığım tezgahıma geldi. Durumu sordum, küfür edip yüzüme tükürdü. Daha sonra elini beline atarak bıçak çekti. Erhan Günsel'in psikopat tipli biri olduğunu bildiğimden korktum. Tezgahın altındaki av tüfeğini Günsel'e doğrulttum. Günsel'de bıçakla hamle yapınca ateş ettim. Ateş ettiğim sırada Günsel sırtını döndü. Ben ayağına doğru sıkmak isterken silah patlayınca Günsel bel kısmından yaralanarak yere düştü. Yere düşünce yanına gittiğim sırada ayağıma sarılınca bırakması için bende tüfeğin dipçiğiyle kafasına vurdum. İstesem elimde bulunan tüfekle ateş ederdim" diye ifade verdi.
 
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, tutuklu Mustafa Atsatan hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Atsatan'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.