Adana'da, ablası H.E.'nin boğazına bıçak dayayıp, öldürmekle tehdit eden şüpheli U.Ç.'ye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle elektronik kelepçe takıldı. Zanlı hakkında ablasının ikametine 300 metre mesafeye kadar yaklaşmama kararı verildi.

Merkez Seyhan İlçesi Mithatpaşa Mahallesi'nde 2 Eylül günü ablası H.E.'yi yumruk ve tekmeyle darp edip yaralayan, bıçakla boğazını kesmekle tehdit edip para isteyen ve yaklaşık 2 saat rehin alan U.Ç. hakkındaki soruşturma tamamlandı. Olayın ardından Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne yatışı yapılan ve tedavi gören şüpheli U.Ç.'nin, bu hastaneden alınan raporunda, cezai ehliyetinin bulunmadığı, ‘madde kullanımına bağlı duygu durum bozukluğu’ nedeniyle güvenlik tedbiri alınması gerektiği belirtildi.

Hastanedeki tedavisi ve işlemlerinin ardından 6 Ekim 2015 günü adliyeye getirilen şüpheli U.Ç., Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu tarafından 'Adli Kontrol Kararı' altına alınması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Nöbetçi 4. Sulh Ceza Hakimliği ise şüpheli U.Ç.nin müşteki olan ablası H.E.nin ikametine 300 metre mesafeye kadar yaklaşmamak suretiyle adli kontrol altına alınmasına karar verdi.

Karar üzerine, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından, şüphelinin ayak kısmına elektronik izleme ünitesi (elektronik kelepçe) takıldı. Böylece şüphelinin müştekinin ikametine yaklaşıp yaklaşmadığı hususu 24 saat süre ile ve anlık olarak takibine başlandı. Ayrıca herhangi bir alan ihlali tespit edilmesi durumunda gerekli müdahale için Denetimli Serbestlik Müdürlüğü denetim ekipleri ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de bilgilendirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheli U.Ç. hakkında, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahla yağmaya teşebbüs, yaralama ve yasak bıçak taşıma' suçlarından dava açıldı.