Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde aç kalan Martı, şehrin göbeğinde yakaladığı güvercini bir otomobilin tavanında parçalayarak yedi. Bazı vatandaşlar olayı görmemezlikten gelirken, bazıları da martının güvercini yemesini hayretle izlerken "Ben bunlara simit vermiştim. Ama bunlar etcilmiş' diyerek şaşkınlığını gizleyemedi.

Olay Ereğli Devrim bulvarı üzerinde meydana geldi. Aç kalan martı, yakaladığı güvercini boğarak öldürdükten sonra park halinde ki otomobilin üzerinde parçalayarak yemeye başladı. Bu sırada başka bir otomobilin içerisinde oturan bir kadın yaşanan anı cep telefonu ile görüntülemeye başladı.

Yoldan geçen iki kadından biri gördüklerine inanamazken, yanında ki arkadaşı ise 'Leşçi onlar be' diyerek yürümeye devam etti. Martının güvercini yediğini gören bir başka kadın ise 'Hainsin ya. Nasıl yiyorsun onu. Bak yine yiyecek ya. Etçiymiş bu hayvan. Bizde ona simit veriyorduk' şeklinde tepkisini dile getirdi.

İnsanlardan korkan martı, daha sonra havalanarak aydınlatma direğinde ki bir başka güvercine saldırdı. Son hamlesi ile martı dan kurtulan güvercin uçarak tehlikeden uzaklaştı.