Adana'da dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 yıl önce hizmete açtığı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bodrum katı her yağmurda adeta göle dönüyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı (SES) Mustafa Bucak, hastanenin tesliminin o dönem propaganda malzemesi olarak kullanıldığını belirterek, bu sebeple binada birçok altyapı eksikliği yaşandığını söyledi.

Yüreğir'de Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) yaptırılan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin devasa binası 5 Ocak 2012'de dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle 77 tesisle birlikte hizmete girdi. Ancak hastane, açılır açılmaz acil servis kapısından sedye geçmemesi ile gündeme geldi. Ambulansların yanaşamadığı acil servis, hastane hizmete girdikten 6 ay sonra devreye girebildi. Yağışlardan dolayı zaman zaman bodrum katları sular altında kalan hastanenin içler acısı durumu Adana'daki son yağışla birlikte yeniden gün yüzüne çıktı. Hastanenin otoparkı ile kan numunelerinin tahlil edildiği laboratuvarın bulunduğu bodrum katları sular altında kaldı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Mustafa Bucak, "Her yağmur yağdığında nereden geliyorsa, hastanenin her tarafını su basıyor." dedi. Hastanenin zamansız teslim alındığını ve altyapısının yetersiz olduğunu hatırlatan Bucak, yöneticilerle de konuştuklarını ancak bir çözüm bulunamadığını söyledi. Yağmurdan dolayı binanın bodrum katının sular altında kaldığını hatırlatan Bucak, "Burada laboratuvarlar var. Sağlık için çaba harcanan bir yerde sağlık yerine bakteri üretiliyor. Yeni bir hastane alelacele yetişsin, seçimlere propaganda olsun diye acilen açılmıştı. Çok acı bir tablo." diye konuştu.

Vatandaşa verilen hizmetin binanın sular altında kalmasından dolayı aksadığına dikkat çeken Bucak, yağmurun cihazlara da zarar verdiğini, daha ileride ise binaya verilen hasarın ortaya çıkacağına dikkat çekti. Bucak şöyle devam etti: "Laboratuvarlarda tahliller yapılıyor, bodrum katta tıbbi malzemeler var. Hastane enfeksiyonu oluşmasına zemin hazırlayan bir ortam oluşacağından endişe ediyoruz. Bir an önce söz verilen gibi kaliteli ulaşabilir sağlık hizmeti verilmeli."

Bu arada, yağıştan dolayı oluşan sular temizlik ekiplerince yaklaşık 6 saat süren çabalar sonucu temizlenebildi. Bu arada, laboratuvar hizmetlerinde de aksamalar yaşandı.