Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde otomobil bayisinin önünde park halinde duran otomobili çalmaya çalışan iki şahıs, iki saatlik çabaya rağmen otomobili çalıştıramadı. Uzun süre düz kontak yapmaya çalıştıkları otomobili son kez vurdurarak çalıştırmayı deneyen hırsızlık zanlıları, başarılı olamayınca otomobili olduğu yerde bırakıp kaçtı. Polis tarafından yakalanan iki kişi, cezaevine gönderildi. İkilinin otomobili çalma çabası kameralara yansıdı.

Olay ilçeye bağlı Kavaklık Mahallesi'ndeki otomobil bayi önünde meydana geldi. Park halindeki otomobili çalmak isteyen Mehmet S. ve Emre Ahmet D. isimli iki kişi, arabayı düz kontak ile çalıştırabilmek için camını kırdı. Alarm kutusunu kırdıktan sonra otomobili düz kontak ile çalıştırmayı deneyen ikili bunda başarılı olamadı. Çevreden geçenleri görünce paniğe kapılan iki kişi, yoldan geçenlerin uzaklaşmasının ardından yeniden aracın yanına geldi. Ancak yaptıkları tüm çabalara rağmen aracı çalıştıramadı. Otomobili düz kontak ile çalıştıramayan S. ile D., bu kez aracı iterek çalıştırmayı denedi. Vurdurarak çalıştırmak istedikleri araç çalışmayınca ikili otomobili olduğu yerde bırakıp uzaklaştı.

Sabah iş yerine gelen ve otomobili yol ortasında gören çalışanlar durumu polise bildirdi. Kamera kayıtlarını inceleyen polisler, iki kişinin kimliğini tespit etti. Yapılan araştırmalar sonunda İzmir'den Ereğli'ye inşaatlarda çalışmak için geldiği belirlenen Mehmet S. ve Emre Ahmet D. gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen ikili, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Beycuma Cezaevi'ne gönderildi. İki kişinin daha önce de hırsızlıktan dolayı sabıkaları olduğu öğrenildi.

OTOMOBİLİ ÇALMA GİRİŞİMLERİ KAMERALARA YANSIDI

Diğer yandan ikilinin otomobili çalma girişimleri iş yerine ait güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Kameralara yansıyan görüntülerde ikilinin otomobilin yanına gelip çalıştırmak için uğraşmaları, 3 kez otomobilin yanından uzaklaşarak geri geldikleri ve son olarak ise iterek çalıştırmaya çalıştıkları otomobili çalışmaması üzerine bırakıp uzaklaştıkları görülüyor.