Selam Tevhid soruşturmasını yürüten polislere yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan emniyet görevlilerinin sağlık kontrolü sürüyor. Soruşturmada görev alan bir emniyet görevlisi, "Acemlere şah çektik, mat oldular. Tokat atmaya çalışıyorlar." diye bağırdı.

Haseki Hastanesi'ne getirilen Selam-Tevhid soruşturmasını yürüten polislerin sağlık kontrolü devam ediyor. Hastaneye arka kapıdan getirilen emniyet görevlilerinden biri, "Acemlere şah çektik, mat oldular. Tokat atmaya çalışıyorlar." şeklinde bağırdı. Yanında bulunan polisler de, meslektaşlarını apar topar koşar adımlarla hastane binasına sokmaya çalıştı. Görevliler, basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştı. Hastane çıkışında soruları cevapsız bırakan emniyet görevlisi, tepkisi iki elini havaya kaldırarak gösterdi.

Bu arada sağlık kontrolüne getirilen ve ismini açıklamayan bir diğer polisin ise ‘dik duruş’ görüntüsü vermesi dikkatlerden kaçmadı.

ÖRGÜT; UĞUR MUMCU, KIŞLALI VE ÜÇOK SUİKASTLERİNDEN SORUMLU TUTULUYOR

İran destekli olduğu öne sürülen Selam Tevhid terör örgütü, 2007 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı terör örgütleri listesinde yer aldı. Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Ahmet Taner Kışlalı suikastlerinden sorumlu tutulan örgütün Türkiye yapılanmasıyla ilgili soruşturma, İran ajanı olduğu iddia edilen Hüseyin Avni Yazıcıoğlu’nun eşi Kamile Yazıcıoğlu’nun 2010 yılında polise ve savcılığa verdiği ifade ve gösterdiği belgelerin ardından başlamıştı. 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının hemen ardından soruşturmaya takipsizlik kararı verilmiş ve soruşturmada görevli emniyet personeli gözaltına alınmaya başlamıştı.

Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı tarafından hazırlanan 1999/648 hazırlık 2000/158 Esas no, 2000/111 sayılı iddianamede de, örgütün eylem ve faaliyetleri şöyle ifade edilmişti: ‘Mevcut rejimi değiştirip yerine İran İslam Cumhuriyeti yönetimi benzeri Şii esaslarına dayalı yönetim tarzını hakim kılmak, bu amaç için toplumda özellikle dini mezhepler temelinde ayrışma ve karşıt gruplar oluşturmak, Türkiye’de ve genel İslami çevrede kabul görmüş olan temel Kur’an-i meseleleri tahrif ederek temel inançlar noktasında akıllarda soru işaretleri bırakmak, temel İslami değer ve kişiliklere alenen saldırmak ve aşağılayıcı beyanlarda bulunmak olduğu tespit edilmiştir.”