Bu yıl 5. kez düzenlenen Uluslararası Bando ve Tava Ciğer Festivali’nde kapsamında yapılan acı biber yarışması katılımcılara zor anlar yaşattı.

Edirne’nin geleneksel tatlarından birisi de meşhur tava ciğeri. Tava ciğerinin tamamlayıcı unsuru ise Karaağaç Mahallesi’nde yetişen acı biber. Şehre gelen yerli ve yabancı turistler, tarihi mekanları gezdikten sonra ziyaretlerini tava ciğer ve yanında ikram edilen Karaağaç biberini yiyerek tamamlıyor. Karaağaç biberiyle ilk kez tanışanlar sıkıntı yaşasalar da sonraki gelişlerinde acı bile olsa bu tattan vazgeçmiyor. Bu yıl 5. kez yapılan Uluslararası Bando ve Tava Ciğer Festivali’nde önceki yıllardan farklı olarak işte bu acı biberle ilgili bir yarışma düzenlendi.

Yarışma kapsamında kendisine güvenen 6 kişi masalarda yerini aldı. Aşçılar tarafından tabaklar içerisinde getirilen yağda kavrulmuş acı biber ve ayran, yarışmacıların önüne konuldu. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın huzurunda yarış başladı. Tabaklarındaki acı biberi yiyen yarışmacıların önemli bir bölümü erken havlu attı. Tanju Kozan isimli geçen, yaklaşık 4 acı biber yiyerek yarışmayı birinci tamamladı.

Birinciye Vali Şahin tarafından bir çeyrek altın, festivalin organizasyonu yapan firma tarafından 41 paket badem ezmesi ikram edildi. Ödülünü alan Tanju Kozan, daha önce böyle bir deneyim yaşamadığını, içinin biraz acıdığını söyledi.