HSYK 2. Dairesinin, ajanlara ve darbecilere yönelik soruşturmalarda görev aldığı gerekçesiyle açığa aldığı 49 hakimden biri olan İstanbul eski Hakimi Nurullah Çınar, yaşadıkları hukuksuzluklara tepki gösterdi. Hakim Çınar, “Açığa alınma gerekçesi saydığınız belgeleri neden saklıyorsunuz? Kutsal olan savunma hakkımı kullanmama neden engel oluyorsunuz? Biliyorum, gerçeklerin ve yapılan kumpasın ortaya çıkmasından korkulduğu için belge gönderemezsiniz ve göndermeyeceksiniz. Ancak gerçekler ortaya çıkacak ve kaybedenin kim olacağını iyi biliyorsunuz.” dedi.

'DOSYA HER AŞAMADA BAĞIMSIZ YARGIDAN VE İLGİLİSİNDEN KAÇIRMAKTA'

Hukuksuz şekilde açığa alınan 49 hakimden biri olduğunu belirten İstanbul eski Hakimi Nurullah Çınar, yaşanan kanunsuz ve hukuksuzluklara tepki gösterdi. Hakim ve savcıların fikirlerini paylaştığı ve gündeme ilişkin konuların dile getirildiği ‘adalet.org’ isimli sitede konuya ilişkin açıklama yapan Hakim Nurullah Çınar, haklarındaki bu soruşturmanın içeriğinin ne kadar boş, dayanaksız ve haksız olduğunu herkesin göreceğini belirtti. “Birde dosyanın tamamına erişme imkanı verseler, o zaman iddiaları tümüyle çürütme imkanı bulacağım.” diyen Hakim Çınar, “Ancak bu tür dosyaları her aşamada bağımsız yargıdan ve ilgilisinden kaçırmaktadırlar.” dedi.

'BU SORUŞTURMAYI AÇANLAR VE YÜRÜTENLER DE İDDİALARINA GÜVENİYORLARSA BELGELERİ BİR AN ÖNCE GÖNDERMELERİNİ BEKLİYORUM'

Hiçbir suçunun olmadığını, kanunlar ve verilen yetkiler kapsamında işini yaptığını anlatan Hakim Çınar, “Şahsımıza yapılanların hukuksuzluklara, cadı avına ve çalınan minareye kılıf olarak hazırlanmış olduğu besbelli. Hakkımızdaki bu iddianın bir iftira olduğuna yüzde yüz eminim. Bu konudaki iftirayı da deşifre edeceğim. Eğer bu soruşturmayı açanlar ve yürütenler de iddialarına güveniyorlarsa belgeleri bir an önce göndermelerini bekliyorum. Kendilerine buradan sesleniyorum.” ifadesini kullandı.

'AÇIĞA ALINMA GEREKÇESİ SAYDIĞINIZ BELGELERİ NEDEN SAKLIYORSUNUZ?'

“Açığa alınma gerekçesi saydığınız belgeleri neden saklıyorsunuz? Kutsal olan savunma hakkımı kullanmama neden engel oluyorsunuz?” diye soran Hakim Çınar, şu ifadeleri kullandı: “Hukukun, adaletin, insan haklarına saygının ve silahların eşitliği prensibinin bir gereği olarak iddianızı ispat etmeniz veya en azından savunma hakkımı kullanmam için dosyadan belge göndermeniz gerekmez mi? Hakkımda verdiğiniz ve vermeyi düşündüğünüz ağır karara göre bunu istemek en doğal hakkımdır. Biliyorum ki, gerçeklerin ve yapılan kumpasın ortaya çıkmasından korkulduğu için belge gönderemezsiniz ve göndermeyeceksiniz."

Ancak gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi bir huyu olduğuna vurgulayan Çınar, “Fakat kaybedenin kim olacağını siz daha iyi biliyorsunuz. Fırsat varken hukuk ve adalet zeminine geri dönmekten başka çare ve çıkış yolu yoktur.” ifadelerini kullandı.