Yolsuzluk ve Selam terör örgütü soruşturmalarında görev aldıkları için tutuklanan polisler ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın avukatlarının sulh ceza hakimleri için yaptıkları reddi hakim talebini kabul eden İstanbul 29. Asliye Ceza Hakimi Metin Özçelik, HSYK tarafından açığa alındı. Bu karar üzerine Özçelik’in hakim olarak verdiği kararların arkasında olduğunu ve hukuk dışında bir karar vermediğini söylediği belirtildi.

İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi, Karaca ve polislerin avukatlarının reddi hakim taleplerini kabul etmişti. Mahkeme daha sonra tahliye taleplerini değerlendirmek için dosyayı 32. Asliye Ceza Mahkemesi’ne göndermişti. 32. Asliye Ceza Mahkemesi de Karaca ile birlikte 62 polisin tahliyesine karar verdi. Ancak iki gün geçmesine rağmen mahkemenin bu kararı uygulanmadı.

Bugün toplanan HSYK jet bir kararla reddi hakim taleplerini kabul eden mahkemenin hakimi Metin Özçelik ve tahliye kararlarını veren mahkemenin hakimi Mustafa Başer’i açığa aldı. Bu karar üzerine Özçelik’in kararlarının arkasında olduğunu, verdiği kararların hukuk içerisinde olduğunu, hiçbir dönemde hukuk dışında karar vermediğini söylediği belirtildi.