Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve polislerin reddi hakim taleplerini kabul ettiği için HSYK tarafından açığa alınan hakimin adliyedeki basın odasında medya mensuplarıyla sohbeti sırasında başsavcıvekili polislerle odaya baskın yaptı. Başsavcıvekilinin, “Burayı boşaltın, burada basın açıklaması olmaz.” demesi üzerine tepki gösteren gazeteciler, “Biz sohbet ediyoruz, siz çıkın odadan.” karşılığını verdi.

HSYK tarafından jet hızıyla açığa alınan İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi’nin hakimi Metin Özçelik, adliyedeki odasını boşalttıktan sonra adliyedeki basın odasına da uğradı. Basın mensuplarına vedalaşmak için geldiğini belirten Özçelik’e gazeteciler kahve ikram etti. Özçelik ile gazetecilerin sohbet ettiği sırada bir anda idari işlerden sorumlu Başsavcıvekili Hacı Hasan Bölükbaşı yanında polislerle odayı bastı. Kapıyı açan Bölükbaşı, “Odayı boşaltın burada basın açıklaması olmaz” dedi.

Bunun üzerine şaşkına dönen gazeteciler “Basın açıklaması değil sohbet ediyoruz.” karşılığını verdi. Başsavcıvekili, Hakim Özçelik’in de dışarı çıkmasını istedi. Bu tavır üzerine gazeteciler Başsavcıvekili’ne tepki göstererek, “Burası basın odası, bizim misafirimiz, biz sohbet ediyoruz. Kamera veya fotoğraf makinesiyle çekim de yapmıyoruz.” dedi.

Bildiri dağıtıldığını iddia eden Bölükbaşı, hakim Özçelik’e yönelik, “Hakim bey lütfen dışarıda dağıtır mısınız ne dağıtıyorsanız.” dedi. Özçelik de, “Tamam Başsavcım çıkıyorum.” diyerek çantasından çıkardığı basın açıklamasını gazetecilere dağıtmaya başladı.

Başsavcıvekili’nin tavrına tepkilerini artıran gazeteciler, “Bildiri de dağıtabilir. Bunun yolu böyle olmaz. Varsa bir suç yasal yollara başvurursunuz. Biz terör hükümlüsü de olsa oturur görüşürüz. Burası bizim odamız lütfen siz ayrılın! size kim aktardıysa yanlış aktarmış.” diye konuştu. Gazetecilerin tepkisi üzerine Bölükbaşı basın odasından ayrıldı.

'TAHLİYE KARARIM TAMAMEN HUKUKİDİR'

Bu sırada odadan çıkmak isteyen Hakim Özçelik'e basın mensupları, "Hakim bey siz oturun biz sohbetimize devam ederiz." dedi. Bir süre daha odada kalan Özçelik, “Kararlarım tamamen hukukidir. Türkiye’de yaşananlar uzun süre sürdürülebilir bir durum değil. Türkiye’ye hukuk geri geldiğinde, şu an bu kararları verenler arkasında durabilecek mi? Umarım onlarda hukuki olarak kararlarını savunabilirler. Bu az önceki olay bile Türkiye’nin şu andaki geldiği durumu gösteriyor.” yorumunda bulundu. Özçelik, bu sözlerinin ardından gazetecilerle tek tek tokalaşarak veda etti.