7 Haziran 2015 Milletvekilliği Genel Seçimleri için sandığa koşan vatandaşlar, ‘engel’ tanımadı. Bazıları ameliyat olmasına rağmen ilk kez oyunu kullanmak için dışarı çıkarken, bazıları koltuk değnekleriyle de olsa vatandaşlık görevini yerine getirdi.

Zonguldak’ta bir süre önce açık kalp ameliyatı olan gazeteci Ahmet Öztürk (60), ameliyattan sonra ilk kez oy için dışarı çıktı. Ağır ameliyat geçirmesi sonucu 3 aylık raporlu Öztürk, vatandaşlık görevini yerine getirmesine hiçbir engel tanımadığını söyledi.

Karaelmas Mahallesi’nde ikamet eden yerel gazete temsilcisi 3 çocuk babası Öztürk, yaklaşık 1 ay önce Ankara Kavaklıdere Özel Umut Hastanesi’nde 'by-pass' ameliyatı oldu. Ameliyat sonrası göğüs kafesi bölgesinin korunması amacıyla göğüs korsesi takılan ve enfeksiyonlara karşı maske ile sağlığına kavuşmayı bekleyen Ahmet Öztürk, ilk kez oy kullanmak için dışarı çıktı. 35 yıllık eşi İftar Öztürk’ün yardımıyla oyunu kullandığı Uzunmehmet Lisesi’ne gitti. Burada görevlilere ameliyat raporunu gösteren Öztürk, önce imzasını attı, ardından oyunu kullanarak vatandaşlık görevini yerine getirdi.

Oyunun kullandıktan sonra eşinin yardımıyla yürüyerek okul binasından çıkan Ahmet Öztürk, “Bundan bir süre önce ağır bir ameliyat geçirdim. Açık kalp ameliyatı oldum. Bir aydır evdeyim, dışarı çıkmadım; ama bugün vatandaşlık görevimi yerine getirmek için sandık başına geldim. Oyumu kullandım. Herkesin de aynı duyarlılıkta oyunu kullanmasını istiyorum.” dedi.

Öztürk, 'Bu halde gelmek zor olmadı mı?' sorusuna, “Zor oldu; ancak dediğim gibi bu, her vatandaşın görevi. Ağır ağır olsa da eşimin yardımıyla yürüyerek geldim. Oyumu kullandım. Sonucun hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Eşi İftar Öztürk ise “Eşimle hiçbir zaman oy kullanmamazlık yapmadık. Biz de herkes gibi vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Ülkemiz için hayırlı olsun inşallah.” diye konuştu.