TEOG’da yeterli puan alamadıkları gerekçesiyle açıkta kalan öğrencilere 20 Ekim mesai bitimine kadar başvuru hakkı tanındı. Herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen ve nakil talebinde bulunacak öğrencilere 20 Ekim 2015 tarihi mesai bitimine kadar herhangi bir ortaöğretim kurumuna nakil ve geçiş talebinde bulunabilecekleri belirtildi.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sırasında herhangi bir okula yerleşemeyip açıkta kalan öğrencilere 20 Ekim’e kadar başvurma hakkı getirildi. Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bu süreçte örgün ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen bazı öğrencilerin, tercih yapmadıkları veya tercih ettikleri herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşemedikleri için açık öğretim lisesine yönlendirildiği belirtildi. Açıklamada; “Bu kapsamda 2015 yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme işlemleri kapsamında herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşemediği için Açıköğretim Lisesine yönlendirilen öğrencilere 20 Ekim 2015 tarihi mesai bitimine kadar herhangi bir ortaöğretim kurumuna başvurarak nakil ve geçiş talebinde bulunabilme hakkı tanınmıştır. Bu öğrencilerin nakil ve geçiş işlemleri, örgün ortaöğretim kurumlarına devam eden diğer öğrencilerin nakil ve geçiş talepleri ile birlikte taban puan ve açık kontenjan esasına göre 21 Ekim 2015 tarihinde okul müdürlüklerince değerlendirilerek, e-okul üzerinden açıklanacaktır.” denildi.

Öğrenci ve veliler, geçen günlerde önce milli eğitim müdürlükleri önünde toplanmış ancak buralarda sonuç alamayınca AK Parti Bursa İl Başkanlığına yürümüşlerdi. Oradan da gözü yaşlı ayrılan veli ve öğrenciler, gelen bu haberle ümitlendi.