Acil servis bölümü 'mekan ve doktor yetersizliği' nedeniyle kapatılıp, kapısına 'tadilat nedeniyle kapalıdır' yazısı asılan Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir yılda 3 kez yönetici değişikliği yaşandığı öğrenildi.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirinin yaptığı araştırmaya göre; tadilata girmezden önce sadece 4 doktorun görev yaptığı hastanenin acil servisine günlük ortalama bin civarında hasta geldiği belirtildi. Yaşanan yoğunluk yüzünden hastalarla gerektiğince ilgilenemeyen özellikle pratisyen hekimlerin, olası şiddet olaylarından çekinerek, istifa edip başka yerlere gittikleri kaydedildi. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yoğunluğun her geçen gün artmasına rağmen, kapasitesinin yıllardır aynı kaldığı, Sağlık Bakanlığı'nın ise hastanede bir yılda 3 kez yönetici değişikliğine gittiği öğrenildi.

Hastanenin acil servisinde 7 doktor görev yapması gerekirken şu anda 4 doktorla hizmet verilmeye çalışıldığı öğrenildi. İş yükünün artması üzerine yeterli hizmet sunamayan doktorların, hasta yakınları ile zaman zaman tartışmalar yaşadıkları vurgulandı. Bu nedenle doktorların ya istifa ederek ya da rapor alarak ayrıldıkları belirtildi.

ACİL YANINDA BÜFE İŞLETEN ESNAF: DOKTORLAR ÇALIŞACAK PSİKOLOJİDE DEĞİL

Geçen Cuma günü saat 17.00'de yazı asılarak kapatılan hastane acil sevisinin yanında büfe işleten Oğuz Fakılı, acil serviste tadilat olmadığını öne sürdü. Fakılı, hasta yoğunluğunun çok fazla olması ve doktor sayısının az olması nedeni ile acil servisteki doktorların çalışacak psikolojide olmadığını belirterek, bunun üzerine bazı doktorların izin alıp ayrıldıklarını söyledi. Hastane yönetiminin bu duruma müdahale etmemesi nedeni ile acil servisin kapatıldığını dile getiren Fakılı, "Gelen hasta başka hastanelere gidiyor. Bölge, ekonomik durumu belli olan bir bölgedir. Hasta, cebindeki son parayı taksiye verip buraya geliyor, daha sonra yürüyerek başka hastaneye gitmek zorunda kalıyor." dedi.

ACİLE GELENLER GERİ DÖNMEK ZORUNDA KALDI

Öte yandan eşi hamile olan bir vatandaş ise acil servisin kapalı olması nedeni ile geldiği Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden geri dönmek zorunda kaldı.

Ayağından yaralanan bir vatandaş da yürüyerek yakında bulunan başka bir hastaneye gitti.