Hakkari Dağlıca'da şehit olan Piyade Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru'nun cenazesi akşama doğru memleketi Çanakkale'ye getirildi. Çanakkale Havaalanı'nda acılı anne Azime Duru'nun, şehit oğlunun tabutuna sarılarak ağlaması yürekleri adeta dağladı.

Şehit Fatih Duru’nun Türk bayrağına sarılı tabutu askeri kargo uçağıyla saat 19.30’da havalimanına getirildi. Şehidin cenazesi apronda askeri tören ile karşılandı. Törene; Çanakkale Valisi Hamza Erkal, CHP Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, MHP Çanakkale Milletvekili Kürşat Tuna, Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan ve protokol üyeleri katıldı. Şehit Fatih Duru’nun annesi Azime Duru, ayakta durmakta güçlük çektiği için oğlunun cenazesini tekerlekli sandalye ile karşıladı. Şehit cenazesini karşılamak için havalimanına gelen çok sayıda vatandaş, şehidin tabutu askeri uçaktan indirildiği sırada tekbir getirdi, barış sürecine tepki gösterdi.

Anne Azime Duru, askerlerin omuzlarında kargo uçağından indirildikten sonra bir süre taşınarak cenaze aracına konan şehit oğlu Fatih Duru’nun tabutuna dokunmak istedi. Askerlerin yardımıyla oturduğu tekerlekli sandalyeden kalkarak cenaze aracındaki şehit oğlunun tabutuna sarılan anne Azime Duru, “Yavrum, sana hakkımı helal ediyorum, sen de bana et. Vatan uğruna yolladım seni oraya yavrum. Beni kimlere bıraktın yavrum.” diyerek gözyaşı döktü. Şehit cenazesi daha sonra askeri hastane morguna götürüldü.