İzmir’de Kobani eylemlerinde öldürülen Ekrem Kaçeroğlu'nun davası, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın başlayacak. Adaletin yerini bulacağını ümit ettiğini söyleyen acılı baba Bedrettin Kaçeroğlu, “Vuruluyor, kurşundan sonra linç ediliyor. Beni çok inciten, Ekrem’in linç edilmesidir.” dedi.

7 Ekim 2014'te, Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını Bornova ilçesinde protesto eden gruba polis ekipleri müdahale bulundu. Bu sırada 38 yaşındaki Ekrem Kaçaroğlu, kimliği belirsiz kişilerin açtığı ateş sonucu yaralandı. Kanlar içinde yerde yatan Kaçeroğlu'nu, eylem yapanlara tepki gösteren bazı kişiler saldırıp dövdü. Ağır yaralanan ve Ege Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Kaçeroğlu kurtarılamadı. Ekrem Kaçeroğlu ağır yaralı halde yerde yattığı sırada bir grubun linç girişiminin, polis kameralarınca kaydedildiği ortaya çıktı. Bu görüntüler, haklarında ömür boyu hapis cezası istenen sanıklar K.A., M.K., R.A. ve S.D.'nin yargılanacağı davanın dosyasına girdi.

Kaçeroğlu’nun babası, avukatlarıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi’ndebir basın toplantısı düzenledi. Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İzmir Yöneticisi Coşkun Üsterci, “Ekrem Kaçeroğlu’nun katilleri hakkında açılan davanın ilk duruşması, 25 Mart tarihinde 8. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 13.30’da görülecektir. Olay günü Kaçeroğlu’nun da aralarında bulunduğu HDP’lilerden oluşan grup, Kobani’ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto için basın açıklaması yapmak istemiştir ancak aynı zamanda olay mahallinde olan silahlı ve sopalı bir grubun toplandığı görülmüştür. Kolluk güçleri, bu sivil grubun saldırı yapma olasılığına karşın hiçbir önlem almadığı gibi yapılmak istenen basın açıklamasını da engellemiştir. Daha sonra basına da yansıyan kamera kayıtlarından anlaşılmaktadır ki Kaçeroğlu, eli sopalı sivil grubun bulunduğu taraftan açılan ateş sonucu vurulmuştur ve yerde yaralı vaziyette yatarken sopa taş ve tekmelerle linç edilmiştir.” dedi.

Bütün İzmir’i davaya sahip çıkmaya davet eden acılı baba Bedrettin Kaçeroğlu ise, “Vuruluyor, kurşundan sonra linç ediliyor. Ekrem’den önce 30-40 senedir insanlar ölüyor, her gün ölüyor. Beni çok inciten, Ekrem’in linç edilmesidir. Bunu samimiyetle söylüyorum. Vurdun, kafasına sıktın, sahiplenmedin, hastaneye götürmedin. Bari o linci engelle, o linci görmesin. İnşallah ben de İzmir halkına davayı havale ettim.” diye konuştu. Kürt olduğunu fakat oğlunun Kürtlük adına değil, insanlık adına orada olduğunu söyleyen Kaçeroğlu, şöyle devam etti: “Evet Kürtüm ama Ekrem insanlık için oraya gitti, Kürtler için gitmedi. Ekrem’in üstünden bir şey de çıkmadı, ne bir bıçak, ne başka bir şey. Ekrem bir destek sağlamıyordu, savaşa gitmemişti, benim düşmanım da yoktu. kinim de kimseye yoktu. Ekrem insanlık görevini yaptı. maalesef Ekrem’i o hale koydular. Emniyet. hem vurduruyor hem düşman kazandırıyor hem de delilleri kaybettiriyor. Beni rahatsız eden budur. İzmir’in ayıbıdır. İnşallah adalet yerini bulur, o ümitteyim.”