Bakırköy'de geçtiğimiz Pazar günü lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Ömer Fatih Öztürkler, çıkan tartışmada bıçaklanarak öldürüldü. Oğlu öldürülen acılı baba, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'na seslenerek, “Ben devlet memuruyum. Memuruna sahip çık, gözlerini yaşlı bırakma.” dedi.

Ataköy 5. Kısım'da bulunan çarşı içinde Pazar günü meydana gelen olayda lise son sınıf öğrencisi Ömer Fatih Öztürkler (17) bir alışveriş merkezi önünde "Neden yan baktın." diyen iki kişiyle tartıştı. Şüpheliler, genci evinin bulunduğu Ataköy 5. Kısım'a kadar kovaladı. Bir banka şubesinin önüne ulaşan genç, burada göğsünden bıçaklandı. Olayın ardından şüpheliler kaçtı. Durumu ağır olan Öztürkler hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Oğlu öldürülen acılı baba Harun Öztürkler, haberi duyar duymaz olay yerine gittiğini ancak oğlunun tüm müdahaleler rağmen hayatını kaybettiğini söyledi. Baba Öztürkler, “Oğlumun bıçaklandığı haberi geldi, hemen olay yerine gittim. Yerde yatıyordu, tek bildiğim gördüğüm bu kadar. Ne yapacağımızı da bilemiyoruz. Sayın Başbakanımızdan bu konuların üzerine gidilmesini, takip edilmesini, başka canların yanmamasını talep ediyorum. Bende bir memurum. Memurunu ortada bırakmasın, kara paracılara, tefecilere meydan vermesin. Para var diye hava attırmasın. Onun parası varsa benim Allahü Teala’m var, Türk devletim, Ay Yıldız’ım var.” dedi.

“BEN EVLADIMI AY YILDIZLI BAYRAK İÇİN YETİŞTİRMİŞTİM”

Oğlunu devletine, milletine hayırlı evlat olması için yetiştirdiğini anlatan baba Öztürkler, “Ben evladımı Ay Yıldızlı bayrak için yetiştirmiştim. Yan baktın diye insan öldürülmez. Gençler kolay yetişmiyor. Sayın Cumhurbaşkanı 3 evlat yapın diyor. Ben o söze istinaden bir çocuk daha yaptım daha 1 yaşında. Oğlum onun ağzından ayağından öpüyordu. Sayın Cumhurbaşkanım biz memuruz, memuruna sahip çık. Bu canileri yakalatın.” şeklinde konuştu.

“MEMURUNA SAHİP ÇIK, GÖZLERİNİ YAŞLI BIRAKMA”

Cinayetin üzerinden 4 gün geçtiğini ancak faillerin henüz yakalanmadığını kaydeden acılı baba, yetkililere seslenerek yardım istedi. Baba Öztürkler, “Arkası olanın katili bir günde yakalanıyor. Benim çocuğumun katilleri 4 gün oldu hala ortada yok. Nereye gidiyor, nereye gittiler? Adım başı kamera var. Birinden kaçsa birine yakalanır. İllaki paramız mı olması lazım. Adaletinize sığınıyoruz. Bir kişi tutuklanmış diğerleri neden serbest kalıyor? Ben oğlumun katilini kimden soracağım? Ben o katilleri Allah’a, adalete havale ediyorum. Benim yüreğim yandı başkalarının yanmasın. Ben devlet memuruyum. Memuruna sahip çık, gözlerini yaşlı bırakma.”

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Polis, görgü şahitlerinin ifadeleri ve güvenlik kameralarından yaptığı incelemede kaçan şüphelilerin ünlü bir turizm şirketi sahibinin oğlu olan G. Z. ve M. Z. kardeşler olduğunu belirledi. Şüphelilerden G.Z. ile olay sırasında 2 kardeşin yanında olduğu öne sürülen 7 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 8 kişiden Recep G., olaya karıştığı gerekçesiyle tutuklandı. Uğur E. savcılıktan, Kerimcan M. ve Barış A. mahkemeden serbest kaldı. Yaşları küçük olan G.Z. ile B.K., M.A.S. ve M.G. savcılıkça serbest bırakıldı. Polis cinayet zanlısı diğer kardeş M.Z.’yi her yerde arıyor.