Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Ocak'ta polis tarafından öldürüldüğü iddia edilen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın babası Mehmet Emin Kazanhan, çocuğunun vurulma olayının sonsuza kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Ocak'ta polis tarafından öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümünün üzerinden 20 gün geçti ancak hala acısı ailesi için tazeliğini koruyor. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Mardin’de bir polis memuru tutuklandı. Nihat’ın babası Mehmet Emin Kazanhan, "Sonsuza kadar bu işin takipçisiyiz. Avukatlarımızla beraber sonuna kadar takipçisi olacağız. Zaten bu halk arkasında olmasaydı. Belki ölüsünü de göremezdik. Halkımızın desteğiyle bu işin takipçisi olacağız." dedi.

ÇOCUĞUNUN VURULMA HABERİNİ IRAK’TAYKEN ÖĞRENMİŞ

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan acılı baba, olay günü evde olmadığını ve Irak’ta olduğunu söyledi. Mehmet Emin Kazanhan, "Bana bir telefon geldi. Dediler ki böyle bir çocuk var ve soyisminiz aynıdır. Acaba tanıyor musunuz? Ben de dedim ismi nedir? Dediler ki Nihat Kazanhan. Ben de dedim benim oğlumdur. Ben, çocuk benim oğlumdur dedikten sonra dediler yaralıdır. Ondan sonra ben hemen arabamı Irak’ta bıraktım aynı gün geri döndüm. Eve döndüğümde öldüğünü söylediler. Otopsi için Diyarbakır’a göndermişlerdi. Zaten mahallede herkes görmüş. Görgü tanıkları 6-7 kişi ifade vermişti. Zaten görüntüleri de çıktı. Mahallede hepsi 12-13-14 yaşlarında 6-7 kişi çocuk oyun oynuyorlardı. En küçüğü herhalde benim ki idi. Bilinçli ve kasten yapıldı. Mardin’den kasti olarak buraya gönderilmişti. Muhakkak bir çocuk o gün öldürülecekti. Mardin’den gelen ekip, çocukların oynadığı tepenin karşısında bulunan bir askeri karakoldan çıkıp geliyorlar. Daha önce polis zırhlı araçları hep çevre yolu üzerinden gidip gelirken, bunlar kasten çevre yolu üzerinden değil de toprak yoldan çocukların bulunduğu tepeye yakından geliyorlar. Daha önce kimse böyle görmemiş. Çünkü hep çevre yolu üzerinden gelip geçiyorlar. Görgü tanıklarına göre 3 kişiler, zaten görüntüleri de çıktı. Kasti olarak çocukların karşısına çıkmış. Bir çocuk taş atsın vs. Yani mahsus yapıyor. Ondan sonra çocuklara ateş açıyorlar. Görgü tanıklarına göre birisi kel kafalı ve bıyıklıdır, bu kişi silahını çıkarıyor ve silahın üzerine de dürbün takıyor. Ondan sonra çocuklara bir iki defa nişan alıp ardından ateş ediyor. Çocuk yere düştüğü zaman hayırsever bir vatandaş oradan geçerken, yere düşen çocuğu aracına alıyor. Ama aracın arkasına da ateş ediyor, sağa sola biber gazı atıyor. Bu ahlak dışı bir olaydır. IŞİD’den bahsediyorlar. IŞİD böyle kesiyor, böyle katlediyor. Bunu yapanlar IŞİD’den ne farkı var. Müslüman olan ülkede bizim çocukları katlediyor, hem de inkar ediyor bir devlet." diye konuştu.

Normal bir olayda polis güçlerinin olay yerinde şerit çekerek olayı incelediğini ifade eden Kazanhan, ancak Nihat’ı vurduklarında polisin olay yerine hiç gitmediğini söyledi. Acılı baba Kazanhan şunları söyledi: "Polis olaydan 4 gün sonra gitti. Keşif yapmak için 3-4 gün sonra gitti. Biliyorsunuz görüntüler çıktı. Fox TV’de çıktı. Ama görüntüde aracın içinden bir şey çıkardığında orayı kesiyorlar. O zaman silahı çıkartıyorlar. Silahı çıkartıp nişanı alıp çocuğu vurduktan sonra başına maske takıyor, oradaki boş kovanları alıp tekrar karakola dönüyor."

Öte yandan, Twitter fenomeni Fuat Avni, yeni hesabında Cizre olayları hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Fuat Avni, iki hafta içinde 4 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan Cizre olaylarına ilişkin iddialarında, Cizre olaylarıyla akıllara durgunluk veren bir kumpasın planlandığını öne sürdü. Avni, "Cizre'ye, 'derinler' tarafından kullanılmış bir müdürün atanmasının karışıklıkların fitilini ateşlediğini" söyledi. Avni, olayların yaşandığı bölgede görev yapan Şırnak Özel Harekat personelinin zamanından önce çekilerek yerine Mardin'den gelen özel ekip yerleştirildiğini ifade etti. Avni, ayrıca Cizre'de 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın da bu özel ekip tarafından vurulduğunu iddia etti.