Muğla'nın Bodrum ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Kos adasına geçmek isteyen 32 kişi, mahsur kaldıkları adadan 7 saat sonra kurtarıldı.

Bodrum'dan Kos adasına kaçmak isteyenlerin teknesi, fırtınanın etkisi ile Adaboğazı mevkisindeki Görece adasına çarptı. Kayalık bölgede parçalanan botta bulunan 32 kişi son anda kurtuldu. Rüzgarın etkisini artırması sebebiyle kayalık bölgeye yaklaşamayan Sahil Güvenlik, Deniz Kurtarma ve UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) birlikte adaya operasyon düzenledi. Sabahın ilk ışıklarında yola çıkan ekipler, adaya ulaşmayı başardı. 1 Afganistan, 5 İran ve 26 Suriyeli adada sağlık kontrolünden geçirildi. Sağ kurtarılan şahıslar, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda yapılan işlemlerin ardından Muğla Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.

Sahil Güvenlik ekipleri, gece saatlerinde yaptıkları ilk operasyonda Adaboğazı mevkisindeki kayalıklarda donmak üzere olan 3 yaşındaki bir kız çocuğu ile anne ve babasını kurtarmıştı. İlk operasyonda kayalıklarda donmak üzereyken bulunan minik mülteci ve ailesinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.