Adalet Bakanı Kenan İpek, DHKP-C'li militanların rehin aldığı ve adliyeye yapılan operasyon sonrası şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz için adliyede düzenlenen törene katıldı. Terörün dini ve mezhebinin olmadığını terörün yakıp yıktığını söyleyen İpek, “Adaleti talep etmenin yolu ve usulü bellidir. Bunun dışında bütün yollar hukuk dışıdır. Terörün ahlakı olmaz. Terör masum insanlara yönelmiş bir yıkım çabası ve insanlık suçudur.” dedi.

Çağlayan’daki İstanbul Adliye Sarayı’ndaki törende konuşan Adalet Bakanı Kenan İpek, teröristlerce şehit edilen Savcı Mehmet Selim’in ailesine sabır diledi. Tüm yargı camiasına başsağlığı dileye İpek, “Bu alçak saldırıyı yargı camiası olarak kınıyoruz ve lanetliyoruz. Bu saldırıyı rahmetli meslektaşımıza değil tüm adalet camiamıza yapılmış görüyoruz. Bunu milletimize çevrilmiş bir silah olarak görüyoruz. Elinde sadece kalemi ve yüreğinde adalet duygusu olan savcımız tüm çabalara rağmen kurtarılamamıştır. Kamu görevlerini sürdüren Devam eden bir soruşturmanın gerekçe gösterilmesi hiçbir talep gerekçe olamaz. Adaleti talep etmenin yolu ve usulü bellidir. Bunun dışında bütün yollar hukuk dışıdır. Terörün ahlakı olmaz. Terör masum insanlara yönelmiş bir yıkım çabası ve insanlık suçudur. Kamuya yönelen insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden her fiil terörizmdir. Bunu son örneği menfur saldırıdır.” diye konuştu.

Ülkenin huzuruna ve milletin güvenliğine yapılan bu saldırıyı kınadığını vurgulayan İpek şunları dile getirdi: “Psikolojik sorunlar içerisinde yaşadıkları toplumla bir bağı olmayanlar, bu marjinal sapkınlar toplumun tedaviye muhtaç kesimleridir. Bu sapkın alçaklar aziz milletimizle bir bağ kurmayı beceremedikleri için şiddet ve terör yolunu seçmektedirler. Gençlerimizi boş hayaller ve gelmeyecek devrim masalları ile uyuttukları ve ailelerinden kopardıkları ve beyinlerini yıkadıklarını biliyoruz. İşte bu küresel hain ve maşalar terör örgütlerini besliyor ve sahaya sürüyorlar. Ülkemizin huzuruna ve milletin güvenine ve devletimizin işleyişine bir saldırı vardır. Bu durumda herkes haddini bilecek. 5 bin yıllık devlet geleneği olan ülkemiz 3-5 aşağılık terörist saldırısına göz yumacak değildir. Devletimiz bu alçak saldırının ardındaki asıl gücü bulacak asıl filleri bulacak güç ve imkana sahiptir. Bu tetikçilerin ölmesi o alçak ve karanlık güçleri rahatlatmasın. Kim ne amaç elde etmek istiyorsa işte bunu elde edemeyecektir. Sağduyulu olmanın zamanıdır. Terörün dini ve mezhebi olmaz. Terör yakar ve yıkar.”