Düzce'de gelerek bir sürü ziyaretlerde bulunan Adalet Bakanı Kenan İpek ile HSYK 3. Dairesi Başkanı Metin Yandırmaz, Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ve Düzce Adliyesi’ni ziyaret etti.

Düzce Valilisi Ali Fidan tarafından karşılanan Bakan İpek, bir cenazeye katılmak için Sakarya'ya giderken Düzce'ye uğradığını belirterek, "Düzce'de yargıya yönelik sorun yok" dedi. Vali Fidan ise cezaevi yolunu asfaltlama çalışması yapıldığını, İl Özel İdaresi binasının denetimli serbestlik olması için girişimler yaptıklarını söyledi.

Bakan İpek, ikinci olarak Düzce Belediyesi'ni ziyaret etti. Bakan İpek ve HSYK 3. Dairesi Başkanı Yandırmaz'a Düzce ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Mehmet Keleş, "Yaşadığı ağır deprem sonrası şehir ünvanı almış küçük bir kent olmasına rağmen çok hızlı bir yaşam olduğunu söylemeliyim. Özellikle turizm ve sanayi alanında sahip olduğumuz potansiyel ve hızlı gelişim ilimizin kalkınmasına en önemli katkıyı sağlıyor." ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Keleş, Bakan İpek ve HSYK 3. Daire Başkanı Yandırmaz'a tel kırma işi birer tablo hediye etti.

Düzce Adliyesini ziyaret eden Bakan Kenan İpek, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, hakim ve savcılar tarafından karşılandı. Bakan İpek, adliye çıkışında bir gazetecinin "HSYK toplantılarının Ankara dışındaki illerde yapılmasının nedeni nedir?" sorusunu, "Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurul toplantılarını daha önce Erzurum ve Rize'de gerçekleştirmiştik. Bundan sonraki toplantıları da Ankara dışında gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Nasip olursa Düzce'de de gerçekleştiririz." dedi.

Adliye içerisinde incelemelerde bulunan İpek, Adliye Sarayı ve Çilimli T Tipi Cezaevi hakkında ilgililerden bilgiler aldı.

Ziyaret sonrası Bakan İpek Sakarya'ya hareket etti.