Adalet Bakanlığı, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bombalı terör saldırı için İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan 3 uzman ve 2 teknisyen, Şanlıurfa'dan bir uzman, Adıyaman'dan bir uzman mevcut uzman ve personele ek olarak Gaziantep Adli Tıp Kurumu’na görevlendirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada saldırı sonucunda çok sayıda vatandaş hayatını kaybederken, yine çok sayıda yaralı bulunduğu belirtilerek, “Bu hain terör saldırısını kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine sabır diliyoruz.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Konuyla ilgili olarak; Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından, olay yeri inceleme, araştırma, kimlik tespiti ve soruşturmanın daha etkin yürütülmesi için Suruç ilçesindeki savcılara ilave olarak Şanlıurfa'dan 2 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilmiştir.
Otopsi yapılması ve gerektiğinde muhafazası için imkanları Şanlıurfa Adli Tıp Kurumundan daha iyi olan Gaziantep Adli Tıp Kurumuna cenazelerin sevki ve otopsi işlemlerinin en kısa sürede yapılması sağlanacaktır. İstanbul Adli Tıp Kurumundan 3 uzman ve 2 teknisyen, Şanlıurfa'dan bir uzman, Adıyaman'dan bir uzman mevcut uzman ve personele ek olarak Gaziantep Adli Tıp Kurumumuza görevlendirilmiştir.” bilgisi verildi.