İzmir'de 19 Ağustos 2014 tarihinde emniyet mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonun davasına, İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci gününde devam ediliyor. Adliye önünde toplanan İzmirliler de polislere destek vermek üzere adalet nöbetini sürdürüyor.

İzmir merkezli 13 ilde, önleme dinlemesi yapan polislere yönelik operasyon düzenlenmiş ve 32 kişi gözaltına alınmıştı. Sevk edildikleri sulh ceza hakimliği tarafından, aralarında Batman eski İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ve eski Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı'nın da bulunduğu 11 polis tutuklanmış, 21 polis ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. İddianamenin İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından yapılan tutukluluğa itiraz sonucu, yaklaşık 40 gün tutuklu kalan 11 polisin tamamı tahliye edildi. Tahliye kararını veren İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi, dokuz sayfalık gerekçeli kararında, tutuklamalara gerekçe olan suçlamalarla ilgili değil somut delil, olgu dahi bulunmadığına dikkat çekmiş, örgüt suçlamasını "hukuki garabet" olarak değerlendirmişti.

Dün başlayan davaya destek için adliye önünde toplanan İzmirliler, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın adliye önünde toplanmayı ve basın açıklaması yapmayı yasaklaması üzerine üçer beşerli gruplar halinde adliye binası önünde bir ileri bir geri yürümüştü.

İZMİRLİLER ADALET NÖBETİNE İKİNCİ GÜN DE DEVAM EDİYOR

Ellerinde Türk bayrakları ve çeşitli dövizler bulunan vatandaşlar, adliye önünde polislere destek için ikinci gün de biraraya geldi. Kadınlar Kur'ân, Cevşen ve dualar okudu. İkinci günde de adalet nöbeti için orada olduklarını söyleyen Necati Yörüdü, “Yiğit polislerimiz içeride yargılanıyor. Demokrasinin işleyeceği ümidindeyiz ve nöbete devam edeceğiz, demokrasi nöbetine. İnşallah hayırla neticeleneceği kanaatindeyiz. İzmir olarak bizler burada toplanmaya devam edeceğiz.” dedi.

Sadık Aytekin de, “İçerideki polis kardeşlerimizi desteklemek amacıyla iki gündür burada bulunuyorum. Hak yerini buluncaya kadar burada durmaya devam edeceğiz. Ümit ediyoruz ki adalet bir gün muhakkak tecelli edecek. Şayet dünyada tecelli etmezse ahirette mutlaka tecelli edecektir. Allah var, gam yok.” diye konuştu.