Manavgat Belediyesi, engellilerin sorunlarına çözüm bulmak için Engelleri Birlikte Aşalım Projesi'ni hayata geçirdi. 6 ay süren çalışmada engellilerle ilgili veri tabanı oluşturuldu. Manavgat'ın 87 mahallesinde toplam 900 engelli olduğu tespit edildi.

Manavgat Belediyesi, Büyükşehir Yasası kapsamında mahalleye dönüşen 78 köy ve 9 beldede engelli veri tabanı çalışması yaptı. Belediye, engellilerin sorunlarının çözülmesi Engellileri Birlikte Aşalım Projesi kapsamında 2 engelli nakil aracını hizmete sundu.

Proje kapsamında engelli vatandaşlar için tahsis edilmiş olan özel araçla köy köy, mahalle mahalle tüm Manavgat’ı karış karış dolaşarak tespit çalışması yaptıklarını belirten Sözen, 78 köy ve 9 belde de 900 engelli vatandaşı kayıt aldıklarını kaydetti.

Engellilere yönelik hizmetlerde veri tabanından faydalanılacağının altını çizen Sözen, "Belediye olarak engelli vatandaşlara her zaman önem verdik, ancak bu ilginin yetersiz veriler nedeniyle hep yüzeysel kaldığını tespit ettik. Bu yüzden özel kişilerle özel olarak ilgilenmemiz gerektiğini düşünerek bu projeyi başlattık. Arkadaşlarımız engelli vatandaşların dilek ve ihtiyaçları ile ilgili talepleri de alıyorlar. Onlarla ilgili gelecekte yapacağımız çalışmalarda hep bu bilgilerden faydalanacağız. Nakil araçları ihtiyaçlarını karşılamada hizmetlerinde olacak. Önümüzdeki günlerde bir hat açacağız. Engelli kardeşlerimizin ayağına giderek sorunlarını birlikte çözmek istiyoruz." diye konuştu.