Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu siyasetin çözüm adresi olmaktan ve toplumun yararına yönetme amacından uzaklaştığı uyarısında bulundu.

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu üyeleri Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplanarak 518. hafta açıklamasını yaptı. Sakarya Dayanışma Derneği’nden Şafak Yeşil, platform adına yaptığı açıklamada, AK Parti ve CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinin neticesiz kalmasının iki yıldır üst üste yaşanan seçimlerle yorulan halkın, bu son çözümsüzlük manzarasıyla birlikte ciddi bir moral yıkım yaşadığını kaydetti. Siyasetin halka tamamen yabancılaştığını anlatan Yeşil; "Bir çözüm adresi olmaktan süratle uzaklaşmaktadır. Şu gerçek unutulmuştur ki seçim; parlementer siyasetin esasını değil yöntemini belirler. Son yıllarda bu tamamen gözardı edilmiş, siyasetin; toplumu, yine toplumun yararına yönetmesi asli amaç olmaktan çıkmıştır. Kendisini siyasetin üzerinde vasi kabul edenlerin, seçim sistemini salt bir teknik mesele düzeyinde algılamaları son derece aldatıcıdır" dedi.

Seçim sonrası siyasetin ortaya koyduğu manzaranın halkın küçümsendiğini, sonuçların sadece birer rakam olarak görüldüğünü gösterdiğini belirten Yeşil, şunları kaydetti; "Biz iktidara olana kadar hiç bir seçim geçerli değildir” tavrında olanlar halkın siyaset yapmak için sadece seçimlere mahkum olduğunu düşünmesinler. Ülke 20 sene öncesinin ülkesi değildir ve halkta güncel siyasetin ve devletin daha ilerisinde bir noktadadır. Halk yapılmaya çalışılan şeylerin farkındadır ve oyunu doğru okuyamayan siyasete sandık dışında da varlığını hissettirmeye muktedirdir. Halk kendisini ciddiye almayan herkese belki son bir ders daha verecek, ama ne olursa olsun Türkiye bir daha eskisi gibi olmayacaktır. Ülke ciddi bir kriz yaşanmaktadır ve 'vekiller' bunu işin altından kalkamayacaklarsa 'asıllar'ın olaya el koymalarının vakti gelmiş demektir.”