Toplantıya Adaleti Savunanlar Derneği Genel Başkan Yardımcıları M.Abdullah Kaplan, Necmettin Keleş ve Kayseri şube başkanı emekli Yarbay Kemal Mete ile Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri katıldılar.

Toplantı ile ilgili bir konuşma yapan Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, “Bu haftaki yürütme kurulu toplantımıza Adaleti Savunanlar Derneği temsilcileri misafirimiz oluyorlar. Kahramanmaraş Kent Konseyi olarak şehrimize hoş geldiniz diyorum. Toplantıda değerli misafirlerimiz ile çözüm sürecine ilişkin görüş alışverişinde bulunacağız. Toplantının çok verimli geçeceğine inanıyor, tekrardan hoş geldiniz diyorum” dedi. 

Aktif çalışmalarından dolayı Kahramanmaraş Kent Konseyi ile görüşmek istediklerini ve ev sahipliği için kendilerine teşekkürlerini ileten Adaleti Savunanlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı M.Abdullah Kaplan, yaptığı açıklamada ” Öncelikle bizi kırmayarak yürütme kurulu toplantısına davet eden Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanımız Zeynep Hanım'a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Burada bulunmamızın amacı, ASDER olarak çözüm süreci ile ilgili ziyaret ettiğimiz illerden görüşler alarak hazırladığımız raporu kamuoyu ile paylaşıyoruz. Kahramanmaraş'ın da, içinde STK'ları ve farklı sesleri bulunduran Kent Konseyi'nden fikir ve görüş almak bizler için çok önemli. Biz çözüm süreci ile ilgili medya üzerinden takip yapmaktansa yüz yüze görüşmeyi tercih ediyoruz. Daha önce ziyaret ettiğimiz şehirlerden elde ettiğimiz raporu kamuoyu ile paylaştık. Şimdi de, içinde Kahramanmaraş'ın da olacağı 25 ili kapsayacak yeni bir rapor hazırlamayı planlıyoruz. “ dedi.