Iğdır’da servis aracına PKK’lıların yaptığı bombalı saldırıda şehit düşen polis memurları İbrahim Derindere ve Yalçın Palıt ile Tunceli'de PKK'lı teröristler tarafından açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Kadir Özkara toprağa verildi.

Adana Valiliği’nin bahçesinde düzenlenen törenin ardından şehitler İbrahim Derindere, Yalçın Palık ve Kadir Özkara'nın cenazeleri Buruk Mezarlığı'na getirildi. Burada toplanan vatandaşlar terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Binlerce vatandaşın katıldığı cenaze namazı öncesinde vatandaşlar ‘Tayyip oğlunu askere gönder’, ‘Şehidim hakkını helal et bize’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ diye sloganlar attı. Kadir Özkara'nın ağabeyi Hasan Özkara ile İncirlik Hava Üssü'nde görevli oğlu Hava Astsubay Üstçavuş Emre Özkara, tabut başına geldi.

Adana Müftüsü Arif Gökçe, yan yana konulan 3 şehit polisin cenaze namazını kıldırdı. Daha sonra şehitlerin al bayrağa sarılı tabutları mezarlık içinde bulundan polis şehitliğine getirildi. Burada Iğdır'da şehit düşen İbrahim Derindere ile Yalçın Palıt yan yana toprağa verilirken, Kadir Özkara'nın cenazesi ise şehitliğin farklı bir bölgesinde hazırlanan mezara konuldu.

Kadir Özkara’nın astsubay olan oğlu Emre Özkara babasının mezarına toprak atarken gözyaşlarını tutamadı. Özkara’nın cenazesine şehit olduğu sırada yanında bulunan ve yaralanan kızı da katıldı. Kollarında sıyrıklar ve başında da bandaj bulunan şehidin kızı, babasını son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Adana Valisi Mustafa Büyük Özkara’nın tabutuna sarılı al bayrağı eşi ve kızına teslim etti.