Adana Adliyesi’nde mahkeme koridorunda küfür ettikleri iddiasıyla polis tarafından adliyeden çıkarılmak istenen 3 kişi ile polis arasındaki arbede güvenlik kamerasına yansıdı. Gözaltına alınan 3 kişi, 'görevli memura mukavemet' suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olay, 6 Ağustos Perşembe günü yaşandı. İddialara göre, Ahmet R., Orhan R., Mustafa R. ve Ali K., trafik kazasında hayatını kaybeden akrabalarının duruşması için eski adliye binasının zemin katındaki 7. Ağır Ceza Mahkemesi önüne geldi. Duruşma salonu önündeki grup koridorda beklerken mahkemenin sükunetini ve işleyişini engelleyecek şekilde gürültü çıkaran ve yüksek sesle bağıranlar uyarıldı.

Gruptakilerin küfür etmesi içlerinden birinin de mahkeme duvarını yumruklaması üzerine polis, bu kişiyi copla etkisiz hale getirmek istedi. Bu sırada gruptakilerle polisler arasında coplu, tekmeli, yumruklu arbede yaşandı. Kavga anı güvenlik kameraları tarafına da yansıdı. Arbede sırasında yaralandıklarını öne süren 3 polis memuru, Orhan R., Mustafa R. ve Ali K.'dan şikayetçi oldu. Gözaltına alınan 3 kişi, 'görevli memuru mukavemet' suçlamasıyla gözaltına alınıp mahkemeye çıkarıldı ve tutuklandı.

Avukat İlhan Öngör, müvekkillerinin başka bir dava için adliyeye gitmişken, çıkan arbede sebebiyle tutuklandıklarını belirterek, Mustafa R.’nin polise karşı bir eylemde bulunmadığının güvenlik kamerası görüntüleri tutanağında yazdığını ancak kavgayı ayırmaya çalışırken tutuklanmasına anlam veremediğini söyledi.