Adana Adliyesi'nde, Cumhuriyet Başsavcılığı Soruşturma Bürosu'nda görev yapan Zabıt Katibi Perihan Duru, yaptığı güzel çalışmaları nedeniyle başarı belgesi ile ödüllendirildi. Adliyede 'Süper Katip' olarak anılan Duru'nun belgesi, düzenlenen törenle takdim edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Osman Tezcan, büro personeli olan ve birlikte çalıştığı zabıt katibi Perihan Duru'nun, çalışmalarından dolayı ödüllendirilmesini talep etti. Kaçakçılık Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Birsen Türkoğlu ve Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Dinçer'in de görüşleri doğrultusunda, Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sistemi üzerinden Duru'nun çalışma durumu ele alındı.

Yapılan incelemede Perihan Duru'nun, birlikte görev yaptığı savcısı ile birlikte bin 175 dosya hakkında karar verdikleri, bu dosyalara ait müzekkere, yazışma, eksik dosyaların kontrolü, tutuklu dosyaların takibi gibi işlemlerin yapıldığı, ayrıca hemen her gün mesai saati bitmesine rağmen saat 20.00-21.00'a kadar dosya üzerinde çalıştığı, iş yoğunluğunu azaltmak için gönüllü olarak hafta sonları mesaiye gelip görevini sürdürdüğü tespit edildi. Yine bu süre içinde; bir işin açılması, yönlendirilmesi, onaylanması gibi 11 bin 123 kez, bir evrakın kaydedilmesi, görüntülenmesi, düzenlenmesi gibi 15 bin 486 kez işlem yaptığı, 3 bin 194 kez de safahat işlemi gerçekleştirdiği belirlendi.

Bu bilgiler doğrultusunda Adana Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı, Duru'ya görevindeki verimli ve özverili çalışmaları nedeniyle törenle başarı belgesi verilmesini kararlaştırdı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı toplantı salonunda düzenlenen törene Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Kaya, Komisyon Üyesi Adem Taşlı, Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri, hakim, savcılar ile adliye personeli katıldı.

Törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, adliyede yoğun bir iş temposu olduğunu belirterek, bu tempoyu karşılamak ve adalet hizmetini sunmak için tüm çalışanların fedakarlık gösterdiğini söyledi.

12 yıldır Adana Adliyesi'nde görev yaptığını belirten Perihan Duru ise, "Eylül ayında yaklaşık 1 ay boyunca savcım izinli olduğu için ben tek başıma çalıştım, dosyalarla ilgili işlemleri yürüttüm. Kaçakçılık suçları çok yoğun olduğu için bize günlük 20-25 dosya dağıtılıyordu. Savcım göreve başladıktan sonra günlük 40-50 dosyayı karara çıkardık. Adaletin gecikmemesi, vatandaşlarımızın mağdur olmaması, işlerinin bir an önce son bulması için hiçbir zorlama, baskı olmadan kendi isteğimle, savcımla birlikte geç saatlere kadar, hafta sonunda çalıştık. Emeğin bilinmesi, bilindiğini hissetmek çok güzel." dedi.