Adana’da 30 yıldır arıcılık sektöründe faaliyet gösteren Karlıova Bal Evi firması tarafından düzenlenen Adana Arıcılık Günleri başlıyor.

20 Mart Cuma günü başlayacak ve 3 gün devam edecek etkinlikte bölge arıcılarının bir araya getirilmesi, arıcılar arasında arılı kovan alım satımının yapılması, arıcılara yeni gelişmelerin sunulması ve uzmanlar tarafından teknik bilgilendirme yapılması planlanıyor.

Karlıova Bal Evi Arıcılık Şubesi Müdürü Ömer Salcan, Adana’nın Türkiye’nin en önemli arıcılık merkezlerinden birisi olduğunu söyleyerek, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nden birçok arıcının arılarını yetiştirmek için bölgeye geldiğini vurguladı. Dışardan gelen arıcıların arılı kovan ihtiyacının bulunduğunu, bölge arıcısının ise arılı kovan yetiştirerek satmak istediğini belirten Salcan, alıcıyla satıcıyı buluşturmak için böyle bir organizasyon düşündüklerini anlattı. Arıcılara meslekle ilgili yeni gelişmelerin de aktarılacağını belirten Salcan, arıcılığa yeni başlamayı düşünenleri de Arıcılık Günleri’ne davet etti. Arıcılığın bölge için çok önemli bir sektör olduğunu hatırlatan Salcan, bu tip etkinliklerin geleneksel hale getirileceğini de sözlerine ekledi. 1. Adana Arıcılık Günleri ile ilgili detaylı bilgiye www.aricilikfuari.com adresinden ulaşılabiliyor.