Çıtırık, Adana Adalet Sarayı girişinde gazetecilere, güvenlik zafiyetinden dolayı hesap vermesi gerekenlerden, avukatlık mesleğini karalamamalarını istedi.
X-ray cihazından geçişin de arama kabul edildiğini savunan Çıtırık, şunları söyledi:

''Gerek Avukatlık Yasası gerekse Ceza Yasası ve Ceza Muhakemeleri Yasası'nın tüm düzenlemeleri net ve açıktır. Avukatın ne üstü ne de çantası aranabilir. X-ray cihazı da dedektörden geçiş gibi teknik cihazlardan geçiş de bal gibi aranmadır. Bu anlamda bunların hepsinin de usulsüz olduğuna dair gerek Danıştay 8. Dairesi'nin kararı gerekse benzer bir dosyadan İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde meslektaşımız hakkında verilen beraat kararı bütün olarak ele alındığında, adliyelerde giriş çıkışlardaki X-ray cihazlarının yasal dayanağı artık kalmamıştır.''

Çıtırık ve avukatlar, açıklamanın ardından kimliklerini göstererek x-ray cihazından geçmeden adliyeye giriş yaptı.

Geçen hafta cuma günü, Adana Adalet Sarayı'na gelen bazı avukatlar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından alınan önlemler kapsamında, çantalarının x-ray cihazında kontrol edilmesi ve duyarlı kapıdan geçmelerinin istenmesine karşı çıkmış ve emniyet görevlileriyle tartışmıştı.

Yaşanan arbedenin ardından duyarlı kapı kullanılamaz hale gelmiş, adliyenin A giriş kapısı kapatılmıştı.